Google első helyezés, első találat

Weboldal pozicionálása a találatok első helyére

Tudjuk, hogy milyen nagy a lélektani értéke a Google első helyezés elérésének a honlaptulajdonosok körében. Mágikus ereje mögött azonban reális üzleti mutatók állnak. E webhelyen részletes elemzést írtunk arról, miben is rejlik a jelentősége annak,  hogy egy honlap a Google első oldalára kerüljön, ahol is a hirdetett (fizetett) linkek után 10 normál találat sorakozik (ezek sorrendjét nem a laptulajdonos tőkeereje, hanem az határozza meg, hogy az adott weblap mennyire keresőbarát és tartalma milyen mértékben nyújt releváns információkat azokat a kulcsszavakat illetően, amelyekre a keresés indult). Ennél csak egy lehet fontosabb, hogy a TOP10 helyezésen belül weboldalunk a Google első helyét foglalja el az organikus találatok között. Ezzel kapcsolatban két számadatra hívtuk fel a figyelmet: az első 10 linkre eső 100 kattintásból több mint 40 éppen a legelsőre esik. Ennél is beszédesebb tény, hogy ha valaki lehívott egy keresési eredményoldalt, akkor 91 % annak a valószínűsége, hogy az első linkre mindenképpen rákattint.

google első helyezés

Google helyezés, első organikus találat

Részletesen bemutattuk azt is, hogy a keresőtalálatok közötti jó szereplés hogyan érhető el a tartalmi alapú honlapoptimalizálás és a keresőmarketing eljárásaival. Eközben figyelembe vettük a keresőszoftverek fejlődésének új és újabb vívmányait, nevezetesen azt, hogy ezek az algoritmusok ma már a gépi tanulás révén egyre inkább alkalmasak a szövegértelmezésre és mesterséges intelligenciájuk kiszűri nemcsak a fals vagy értéktelen tartalmakat, hanem az illegálisnak tartott módszerekkel való próbálkozásokat is. Korábban ezekért szigorú büntetést járt, most leginkább az történik, hogy a szabálytalan mesterkedések semmilyen eredményt nem hoznak. Emiatt lett különleges jelentősége a honlapszövegnek mint a jó pozíciókba juttatni kívánt oldalon, mind azokon a weblapokon, amelyek külső hivatkozásokkal (szöveges linkekkel) támogatják a céloldalt.

Hogy egy példával mindezt érthetőbbé tegyük:

Az első Google-helyezés elérése laptop akkumulátor töltő kulcsszóval

laptop akkumulátor töltő

Top weblapok: laptop akku töltő

A keresőmarketing megbízás tárgyát egy multifunkcionális portál pozíciójavítása képezte. A webhely egyszerre működött cégbemutató honlapként, online alkatrészáruházként és a szervizi munkálatokat mint szolgáltatást bemutató hirdetési helyként. A cél az volt, hogy a website minél több szolgáltatás nevére és minél több alkatrésznévre keresve az első helyre kerüljön. A sorban az első természetesen az általános laptop szerviz kulcsszó volt, illetve ennek long tail változatai a a garancián túli és a márkafüggetlen jelzőkkel egészültek ki, továbbá a javítóműhely működési területét megnevező Budapest városnévvel.

A siker elérése érdekében nemcsak a célzott weblapra kerültek fel az adott kifejezéseket érintő adekvát szövegek, hanem azokra a honlapokra is, amelyek kívülről támogatták szöveges hivatkozásaikkal. Érhető módon ezek a külső egységek akkor adhattak hatékony linktámogatást, ha maguk is optimalizáltak és releváns tartalmúak voltak. Azaz: hogy a keresőmarketing projektum során felépített weboldal relevánst linkekkel támogathassa a célhely Laptop akkumulátor és Laptop töltő című és témájú aloldalait, ahhoz célszerű volt nemcsak létrehozni, hanem pozícióba is juttatni egy külső weblapot, amely a laptop akkumulátor töltő kombinált kulcskifejezéssel jól szerepelhet a találati rangsorban. A nagy körültekintéssel elkészített Laptop akkumulátor töltés, helyes gondozás című webhely hosszú és kitartó munkával valóban az élbolyba került számos keresőkérdéssel, a megcélzott háromszavas kulcsszóval meg éppenséggel valóban a Google első pozícióját szerezte meg. Tessék csak rákeresni, működik a rövidebb verzióval is: laptop akku töltő. (Jellemző, hogy a keresőoptimalizáló folyamatban készült projektoldalt erre a keresésre éppen a célzott alkatrész webáruház lapjai követik.)

Talán teljesen nyilvánvaló, hogy ha egy site élpozíciót szerzett bizonyos keresőkifejezésekkel, akkor a rajta elhelyezett linkek erre vagy hasonló keresőszavakra nézve nagyon hatékonyak a relevanciájuk magas foka és internetes autoritásuk okán. Hiszen ha a Google első helyre értékelte, akkor az innen támogatott oldalakat és hiteles, mérvadó webegységeknek gondolja – és ugyanúgy TOP helyezésre tartja érdemesnek. A kattintások nagy száma, azaz az organikus forgalom radikális megnövekedése így érhető el.

 


A SEO-szakértő által végzett honlap optimalizálás célja az organikus helyezési pozíciók javítása: ez azért kulcsfontosságú, mert az első találatot elért weboldal üzleti előnyt élvez alulmaradt konkurenseivel szemben.

  • Linktámogatás: Asus töltő és Dell akkumulátor – laptop szerviz Budapest.
  • Módszer: Honlap optimalizálás – linkprofil építés – SEO
  • Az első helyre kerülés jelentősége, hogy megugrik a forgalom

Szemantikus és derivált honlap optimalizálás

Hogyan érhető el a Google első helyezés SEO szakértő segítségével? Ahogy említettük: a keresőoptimalizálási folyamat kedvéért épített weboldalakat magukat is optimalizálni kell. Ehhez ugyancsak létre kell hozni külső egységeket, amelyeknek szintúgy értékelhetőeknek kell lenniük az adott témában, esetünkben a notebook számítógépek szervizelésével kapcsolatos kifejezésekre nézve. Így alakul ki a többszintű linkprofil, amelyben az elsődleges SEO (Search Engine Optimization, azaz keresőeszköz optimalizálás) mellett a származtatott szintek optimalizációja is nagy jelentőséggel bír: így jön létre a szemantikus keresés kontextusa. A látens szemantikai indexálásra alapozott munka természetesen nagyon sok plusz munkát jelent, de úgy tűnik, a világ legnagyobb tartalomkeresője értékeli az építkezésre szánt időt – csakúgy, mint a teljes folyamatban nélkülözhetetlen kreativitást.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.