Energiatakarékos télikert, hőszigetelt terasz

hőszigetelt télikert építés bp

Energiatakarékos kialakítású, hőszigetelt, oldalfali tolóajtós teraszbeépítések Budapesten.

Ha szeretnél télikertet létesíteni és ezért zárttá tennéd teraszodat, akkor az első és talán legfontosabb a szempont a megfelelő szerkezet kiválasztása és a magas hőszigetelő képesség biztosítása. Ez teszi lehetővé, hogy a terasz egész évben, de minimum 3 évszakban rendelkezésedre álljon egy plusz szobaként. Az egylapos üvegszerkezetek, egymásba tolható tolóajtók ezt nem tudják biztosítani, fejlettebb technikákra van szükség. Ez valamelyest a gyártás és építés árát is megnöveli.

Kérj árajánlatot a kivitelező cégtől: Magyarországon télikert gyártás és építés.

Energiatakarékos hőszigetelés beépített teraszoknál

Nagy üvegfelületekkel rendelkező télikertek építésével egyik célunk, hogy javítsuk otthonunk energiahatékonyságán és energiatakarékosságot érjünk el. A beépített terasz önagában is jelentős rezsiköltség csökkenést eredményezhet, a különféle konstrukciók, az új generációs műanyag ablakok és ajtók, a korszerűsített fűtési rendszer még több előnnyel járhat. katt! >> OLVASD TOVÁBB!

Talajjavítás – komposzt tápanyag a télikertben

Télikerti növényeinknek szüksége van tápanyagra és laza talajra

talajjavítás üvegházban télikertbenHa a télikertben lévő talaj rossz, a növények lassan fejlődnek, a gyökerek nem hatolnak be a mély rétegekbe, hanem a felszínen húzódnak. Struktúraképző szerek (komposzt, humusz, fűrészpor, szalma, levágott fű, homok, humusz, héj, perlit egyéb anyagok) talajba vitele javítja a gyökerek levegőellátását. Növényeink és kertünk szépsége ezen múlhat.

Tavasszal jó tápanyagforrás az előregyártott komposzt: tőzeg, trágya, lehullott levelek, föld és fahamu keveréke oltott szódával. Tipp: keverjük össze az összes összetevőt, öntsünk vizet rá és keverjük újra. Halmokba ágyazzuk a masszát, és minden oldalról beborítjuk fűrészporral, tőzeggel. Más tipp: télikerti, üvegházi használatra is megfelel, ha a lehullott leveleket összegyűjtjük és egy fadobozba tesszük, meglocsoljuk, szuperfoszfáttal és fahamuval összekeverjük, és hagyjuk túlmelegedni. Miután lehűlt, a teraszra vagy kertbe telepített üvegházi növények talajába keverjük.  Lásd lentebbi leírásunkat is.

Növények a beépített teraszon – Tereprendezés és talajjavítás

Általában a tereprendezés, a teraszbeépítés és a télikert berendezése a virágok, fák és cserjék ültetésével, telepítésével fejeződik be. katt! >> OLVASD TOVÁBB!

Műanyag télikert gyártás kupolatetővel

műanyag télikert gyártásA legegyszerűbb változatban az üvegház vagy télikert egy fa, fém vagy fém-műanyag keret, amelyre műanyag fólia vagy polikarbonát lapok, hagyományos kivitelezés esetén üveglapok vannak rögzítve. Ennek a kialakításnak a fő előnye az alacsony költség és a könnyű kivitelezés. Kis súlya miatt nem igényel alapozást, felállítható a kertben vagy udvari teraszon. Egy ilyen gyümölcs- és zöldségházat vagy pihenőkupolát házilag is felépíthetünk. Az egyszerű üvegház hátránya, hogy csak nyári rezidenciát tud biztosítani a növényeknek. Nem véd a téli hideg ellen, ezért általában olyan növények termesztésére használják, amelyek nyáron és ősszel hoznak termést. Pihenő zöld oázisnak is csak jó időben felelnek meg. Komolyabb igények esetén előregyártott műanyagelemekből építőmesterek húznak fel télikertet.

Műanyag télikert gyártása, építése Budapesten

műanyag télikert gyárrtás

Műanyag télikert kupolatetővel, Bp

Egy valaha kupolatetős leégett ház télikertjének az újjáépítésére kaptunk megtisztelő felkérést. Minőségi szolgáltatás az, amit nyújtottunk.

A ház nincs messze a magyar főváros központjától, gyakorlatilag Budapest kertvárosának számít. Nem tudni, mi okozta a tüzet, miután a megüresedett épület elemeit szétlopkodták. Úgy döntöttünk, a munka jó részét nem  a helyszínen végeztük, a gyártás kényelmes üzemünkben történik korszerű termoplaszt eljárással.

A tulajdonos műanyagban gondolkodik

Aktuális árajánlatkérés után egy megközelítő olcsó ajánlatot adtunk cserébe, amely szembetalálkozott a megrendelő cseppet sem megrendítő elképzelésével. Ezután a helyszíni felmérés során megvizsgáltunk és megtárgyaltunk minden részletkérdést, ami lehetővé tette, hogy pontos és hivatalos árajánlatot adhassunk a műanyagelemekből építendő télikertre és annak üvegkupolájára. Amikor megszületett a megállapodás, hozzákezdhettünk a tervezői munkához budapesti műhelyünkben. Jól felkészült mérnökeink gyorsan végrehajtották a tervezői feladatot és neki is kezdhettünk a tényleges megvalósításhoz. A pavilon alapját adó alumínium szerkezetet lézeres méréssel vezérelt gépeken vágtuk ki és ügyes kézzel illesztettük össze. Ez a konstrukció a polipropilén profilburkolat alatt láthatatlanná válik, akár a családi ház vagy lakás műanyagablakai.

Helyükre kerülnek az üvegtábla elemek

Üveg kupolatetővel télikert gyártás rutinfeladat. Az ék alakúra vágott üveglapokat beemeltük és helyükre rögzítettük, majd kezdetét vette a gondos szigetelés és a végső csinosítás. Az üvegkupola kétségtelenül a megépült ház fénnyel ékes koronája lett otthon.

Ettől a képen jobbra nem látható ház is sokkal fényesebbé vált, mintha csak az ablakokon keresztül érné az éltető napfény a bentlakókat. Legfeljebb a tűzvész idején lehetett ennél is fényesebb a tűzfal. A mennyezetre feltekintve minden napszakban csodás élményben lehet része a tulajdonosoknak. Az így gyártott télikerteket egyre több család veszi igénybe pihenés céljából, ami érthető is, hiszen a kimerítő munka után egy hideg téli napon leginkább melegségre és kényelemre vágyunk. Évszázadokkal ezelőtt is építettek télkerteket, ám eleinte csak déli növényeket tartottak és gondoztak bennük. Ma jellemzőbb a családi tűzfészek, izé… inkább tüzek nélkül élvezzük az így beépített teraszt a ház és kert ékességeként.

Az infrasugárzók előnyei – Infrafűtés, panelek

A sötétsugárzók előnyei a hagyományos fűtőanyag alapú készülékekkel szemben

infrasugárzó - infrafűtés előnyei

A sötétsugárzó infrapaneleket célszerű a mennyezet alá telepíteni

A közönséges villamos melegítőkészülékekkel szemben az infrasugarakat kibocsátó készülékek mindenekelőtt a hatósugarukba eső tárgyakat, és csak másodsorban a levegőt melegítik fel. A berendezés hatását már a bekapcsolás utáni percben érzékeljük. Ez az oka annak, hogy az inframelegítőket a helyiségek gyors felmelegítésére használják.

Az elektromágneses hullámok skáláján az infravörös sugarak a látható fény és a rádióhullámok között helyezkednek el. A Nap, a tábortűz, a parázsló szén és valamennyi meleg test infra tartományú sugarakat bocsát ki. Bőrünk melegként érzékeli az infrasugarakat, hatásuk kellemes hőérzettel jár.

Az IR-készülékek hatásmechanizmusa

Az ezen az elven működő klimatikus berendezéseket eredményesen alkalmazzák a nyitott térrészek – nyílt vagy félig zárt kültéri teraszok, balkonok, loggiák – fűtésére is, mert a keletkező hő nem a felemelkedő (nyílt térben elillanó) levegőben, hanem a sugarak hatókörébe eső testekben keletkeznek, így akár szeles időben is kellemes hőérzetet biztosítanak.

Az infrasugárzó panelek tipikusabb felhasználási területe a beltér: lakás, közösségi ház, iroda, szerelőcsarnok. A láthatatlan hősugarak villámgyorsan áthatolnak a ritka légrétegen, majd hővé alakulnak át a bútorokon, a háztartási gépeken, a ruházaton. A helyiség levegője csak később, a meleg testektől, tárgyaktól melegszik fel.

Az infrasugárzók további előnyei

Az IR-sugárzással működő eszközöknek még egy előnye létezik: ez a pénzügyi. Használatuk során akár 30 százalék megtakarítást is elérhetünk. Az inframelegítők nemcsak a helyiségek fűtésére, de például a frissen festett felületek szárítására is alkalmasak. Ez az eljárás néhányszor olcsóbb, mint a dízel áramfejlesztőkkel történő szárítás. A hőáram hatására a molekulák elpárolognak a festékrétekből, miáltal a felület még egyneműbbé válik. Ugyancsak hatásos eszközei az infrasugárzók a penészmentesítésnek.

A konvektoroktól eltérően a sötétsugárzó infrapanel nem kavarja fel a port, nem idéz elő légmozgást. Minimális karbantartást igényel, falra és mennyezetre szerelhető. Az IR-sugarak jótékony hatással vannak az emberi szervezetre: erősíti az immunrendszert, ösztönzi a sejtmegújítást, javítja a belső szervek állapotát.

rövidhullámú infrasugárzóAz infravörös hősugárzók típusai

A munkaüzemű hőmérséklettől függően az infra készülék széles spektrumú fényt bocsát ki. A rövidhullámon működő berendezések erősen felmelegszenek – sötétben láthatóvá válnak a fűtőtestként szolgáló volfrámszálak. Megfelelő biztonsági, érintésvédelmi szabályok betartásával használandók. Ezek elhanyagolása kellemetlen közérzetet, rosszabb esetben égési sérüléseket is okozhat. Mennyezet alá fogatott infrasugárzók esetén ez a veszély minimális és helytakarékossági szempontból is kiváló megoldás.

sötétsugárzó infraA hosszúhullámú infravörös sugárzók (a voltaképpeni feketesugárzók) nem bocsátanak ki látható fényt, csekély hatással vannak szervezetünkre. Az óvatlanul használt hősugárzókkal ellentétben a közvetlen közelünkben működve sem váltanak ki émelygést, szédülést, szaporább érverést, a szem elsötétülését. Ezen tulajdonságai teszik alkalmassá kellemes közérzetünk biztosítására, komfortérzetünk fokozására otthonunkban.

Ajánlott oldal:

A fenti linkre kattintva elérhető webshopban megvásárolható sötétsugárzós fűtési rendszerek magukban hordozzák az infrafűtés minden előnyét és pozitívumát. Felfogatásukat oldalfalra vagy mennyezetre javasolják a forgalmazók.


A villamos infrafűtés előnyei. Kulcsszavak Google kereséshez: teraszfűtés infrasugárzókkal; kültéri infrapanel; a paneles infrafűtés előnyei; elektromos fűtési technológia; villanyfűtés lakásban; elektrotechnika – ház, lakás, otthon; melegítés hagyományos konvekciós  fűtőkészülékekkel; kültéri terasz SEO szakértője honlapot optimalizál. Villamos melegítő rendszerek kiépítése Budapesten.

Ivóvízkezelés, vízfertőtlenítés – klór-dioxid

Az ivóvízkezelés és -fertőtlenítés feladatai

víztisztító - ivóvíz kezelés

Korszerű víztisztító berendezés

A víztisztítástól a fertőtlenítésig

Az ivóvízkezelés, a víztisztítás első helyen említhető legfontosabb feladata, hogy a természetes forrásokból származó víz minőségét emberi fogyasztásra alkalmas szintre hozza. A vízfelhasználás korai időszakaiban csak természetes módszereket alkalmaztak a víz szűrésére, a XX. századtól kezdve ipari méretekben tisztítják és fertőtlenítik a vizet. A legújabb technológiáknak köszönhetően lehetővé vált a helyi ivóvízkezelés megvalósítása is, a családi házak vagy intézmények saját víztisztító berendezést is üzembe helyezhetnek, illetve ezzel foglalkozó cégek szolgáltatását vehetik igénybe.

Az individuális módszerek megjelenéséig a nagyipari víztisztítási eljárások jelentették a technológia csúcsát, ezért ennek az eljárásnak a megismerésével kell kezdenünk. A víztisztítás alapvető módszerei a következők:

Derítés

A derítési eljárás célja a víz zavarosságának csökkentése, melynek során az emberi fogyasztásra szánt ivóvíz színe közel átlátszóvá válik. A víztisztítás első fokán eltávolítják a vízben lebegő szennyező anyagokat, melyek nem, vagy csak gyengén ülepíthetők. Ezt koagulációs eljárásnak is nevezzük. A derítés a derítőberendezésben történhet segédanyagok hozzáadásával vagy ezek nélkül.

Átfolyásuk szerint a derítők lehetnek:

 • vízszintes átfolyásúak
 • függőleges átfolyásúak.

A tisztítandó vízben található ülepítendő szennyeződések mozgási iránya szerint lehet:

 • ellenáramú derítő
 • egyenáramú derítő.

Kicsapatás

A kicsapatás is fontos állomása az ivóvízkezelésnek, tisztításnak. Ezen eljárás során a folyadékban oldott szennyező anyagokat megfelelő vegyszerek hozzáadásával csapadékká alakítják át, amit aztán ülepítéssel, szűréssel vagy fázis szétválasztással távolíthatnak el az ivóvízből.

A kicsapatás során eltávolítják a vasat és a mangánt az ivóvízből vagy szennyvízből. Bár ezek az anyagok nem károsak az egészségre, esztétikai szempontból szükséges ez a kezelési eljárás.

Az ivóvíz vastalanítása során az alábbi adalékanyagokat, szereket alkalmazhatjuk:

 • szabad klór (HOCl – klóros savból nyerve)
 • klórdioxid (ClO2)
 • kálium-permanganát (KMnO4)
 • ózon.

Vízlágyítás: ioncsere

A használati ivóvízkezelés során leginkább a takarékossági szempontok miatt nem kerül sor vízlágyításra, ipari használatra vagy gőzfejlesztésre szánt víz tisztításánál azonban kritikus pont a keménységet okozó sók eltávolítása. Ez történhet termikus eljárással vagy pedig vegyszerek segítségével.

Tökéletesen lágy víz csak ioncserével állítható elő. A modern vízkezelés során műgyantát használnak ioncserélőként. A vizet a gyantarétegen áteresztve történik meg az ioncsere.

Biológiai víztisztítás

Az ivóvíz kezelés egyik végső fázisa a biológiai víztisztítás, mely során a baktériumokat, vírusokat és mikroorganizmusokat pusztítják el. Napjainkban a víz fertőtlenítés leggyakrabban alkalmazott módja a klórozás, ózon vagy UV-fény alkalmazása. A hagyományos klórozás helyett azonban egyre gyakrabban a hatékonyabb és biztonságosabb klór-dioxidot használják az vízfertőtlenítésre.

A kezelt és tisztított vizet felhasználás előtt még kondicionálni kell. Az eljárás során eltávolítják az esetleges szagforrásokat az ivóvízből.

Az ivóvíz biológiai szintű, de kémiai szerekkel (pl. klórdioxid) vagy fizikai hatással (pl. napfény) elért  fertőtlenítését meg kell különböztetnünk a biológia szennyvíztisztítástól – ez a magas szervesanyag-tartalmú szennyvizek mesterséges vagy természetes biológiai folyamatok révén történő tisztítása, amely a mikroorganizmusokban lejátszódó biokémiai reakciókon alapul. Az ilyen eljárások a mikroorganizmusok irányított tevékenységét (fermentáció) hasznosítják.

A víz szűrése

A mechanikus ivóvízkezelés során a legfontosabb eszközök a szűrők, melyek a vízben lebegő szennyeződések fizikai eltávolítására szolgálnak.

Az ivóvízkezelés története

Már az ókori Sumér, Babiloni és Egyiptomi birodalmakban felismerték az ivóvízellátás megszervezésének szükségességét. A fejlődés és növekedés alapja volt a vízhálózat kiépítése. A korai időszakban a víztisztítás még nem jöhetett szóba, akkoriban csupán a víz szállítását kellett megoldani.

Az első században, a Római birodalomban elkezdték alkalmazni a víztisztítás kezdetleges módját, a természetes vízszűrést. Erre a feladatra összekapcsolt vízhálózatrendszert alkalmaztak. A XX. századig a vízellátási technológia nem változott. Az első fertőtlenítési eljárást az ivóvízkezelés történetében 1910-ben Marseilles-ben alkalmazták, ahol UV fertőtlenítést alkalmaztak, a napfény segítségével csíramentesítették az ivóvizet. Forrás: https://twinoxide.hu/ivoviz-kezeles/

A vízben előforduló fertőzéshordozók mutatószáma

ivóvíz fertőtlenítés

Ipari ivóvíz fertőtlenítés

Az ivóvízhálózatba kerülő vizet több alkalommal hatósági szinten ellenőrzik, a legfontosabb szempont, hogy minden fertőzést kiszűrjenek, minden fertőző anyagot eltávolítsanak. A víz rendkívül kedvező élőközeg a különféle egyszerű baktériumok és összetettebb szervezetek számára. A vízben szaporodó mikrobák jelentős része terjeszthet fertőzéseket: kolerát, dizentériát, paratífuszt stb.

A víz parazitózis (parazitafertőzés) hordozója is lehet, például ascaris, giardia vagy egyéb egyszerű amőbák elterjedése esetén. A vezetékes ivóvíz vizsgálata során az egyes fertőzéshordozók számát vizsgálják köbméterenként. A legtöbb marker esetében nulla a kötelező érték, azonban a fogyasztásra alkalmas vízben előfordulhat 50 alatti baktériumszám.

A víz kémiai minősége

A víz kémiai minőségének megállapításakor az egyik legfontosabb mutató a pH érték. A semleges víz pH értéke keménységétől függően 6,0 és 8,5 között van. A pH érték az adott anyag kémhatását, savasságát vagy lúgosságát jellemzi, ahol 1 a savas érték mutatószáma, és 14 a lúgosé. A tiszta víz pH értéke 7. Az ivóvíz semlegességének biztosításához el kell távolítani a vízben található oldott ásványi sókat.

Ivóvíz fertőtlenítés, baktériummentesítés

pseudomonas ivóvízben

Pseudomanas baktériumok ivóvízben

A klór-dioxid alapú készítmények használatával történő fertőtlenítést az ezzel foglalkozó szolgáltató cégektől leggyakrabban a vezetékekben, tartályokban, víztárlókban, medencékben felfedezett olyan patogének elpusztítása végett rendelik meg, mint amilyen

 • a Mycobacterium avium
 • a Legionella pneumophila,
 • és a Pseudomonas aeruginosa

– leggyakrabban ezek a baktériumok okoznak fertőzött ivóvízzel kiváltott megbetegedéseket. Különösen az utóbbinak, a pálcika formájú, mozgásra képes pseudomonas baktériumnak a megjelenése szokott riadalmat kelteni, mivel az emberi szervezetből igen nehéz kiirtani, ellenállónak mutatkozik a szervezet baktérium elleni harcában és szinte elérhetetlen az antibiotikumok számára. Ennek az a magyarázata, hogy ez a mikroorganizmus egy különleges nyálkaréteget  képes kialakítani, vagyis olyan mikrokolóniákat hoz létre, melyeket ez az úgynevezett biofilm réteg védi. Éppen ezért célszerű biocid eljárásokkal előfordulási helyén, medencékben, víztározókban elpusztítani.

A klór-dioxid elpusztítja a baktériumokat

klór dioxid fertőtlenítő szer

A klór-dioxid molekula modellje

Az ivóvíz-fertőtlenítésre most már hosszú évtizedek óta használt klór-dioxid – ClO2 – igen effektív hatású kémszer, széles körű baktériummentesítésre alkalmas intenzív oxidálószer, reakcióba lép a legtöbb szerves és szervetlen anyaggal, hatásos biocid anyag, elpusztítja a mikroorganizmusokat.  Vízben hőfejlődéssel oldódik, eközben sötétzöld oldat keletkezik. Elterjedt alkalmazásként szennyvizeket, ipari felhasználású vizet és kiemelten ivóvizet kezelnek vele.

A legismertebb klórdioxid alapú fertőtlenítőszer a Twinoxide két komponensű por. Alkalmazási területe: Ivóvíz fertőtlenítés és kezelés. Az megfelelő koncentrációjú klór dioxid gyakorlatilag maradéktalanul elpusztítja az útjába kerülő  baktériumokat – az emberi szervezetre nézve nincs káros vagy mérgező hatása, mert hamar elbomlik. Az ivóvízkezelés feladatai között első helyen a víztisztítás áll.


Kapcsolódó bázis-oldalak a 2018-2020-as tiszta ivóvizes SEO-projektben:

Kifejezések és long tail kulcsszavak Google-kereséshez: vízfertőtlenítés a családi ház vezetékeiben, hideg-melegvizes lakás, vízvezetés otthon, háztartási viztisztitás, ipari víz – szennyvíztisztító berendezés, tiszta forrásvíz, a földi ivóvízkészlet kezelése, vegyi fertőtlenítés házilag, klór-dioxid fertőtlenítő szer, pseudomonas pálcikák, twinoxide ivóvízkezelés, szolgáltatás és technológia: derítés, kicsapatás, lágyítás, szűrés. Pseudomonas aeruginosa elpusztítása oxidálószerrel

 

Terasz beépítés Budapest. Télikert ötletek, erkély

Télikert építés és gyártás, teraszok fűtése

terasz beépítés budapest

Egy hangulatos fűtött, beépített terasz Budapest kertvárosában. Télikertépítés

A terasz beépítése mint olcsó építészeti megoldás

Bár leginkább kellemes, meleg környezetben eltölthető hűvös őszi estékről szeretnénk szólani, avagy arról, hogy nappaliszobának, szalonnak vagy teázónak ugyan kiváló, a beépített teraszok eredeti funkciója mégiscsak a déli növények téli elhelyezése. Amíg azonban pálmáinkat, fikuszainkat, leandereinket vagy citromfáinkat kinn tarthatjuk a kertben, az üvegszobában jól elfér pár könyvespolc, üvegasztal, ülőgarnitúra kanapéval és nagy, öblös fotelokkal. Ám ezek kényelmét élvezve ne mellőzzük a szakmai ismereteket sem, érdemes tudni, hogy tervezői, mérnöki szempontból a terasz beépítés annak az építészeti megoldásnak a neve, melynek során a télikert funkcióját betöltő helyiség nem külön építményben kerül kialakításra (mint például gazdasági célú üvegházak esetében), hanem az épület, a ház vagy lakás egy korábban is már meglévő nyitott teraszát fedik be üvegtetővel és építik körbe nagyrészt átlátszó elemekkel (üveg falak, tolóajtók, műanyag bukóablakok) – persze erős váz, általában fémbetétes műanyag tartószerkezet segítségével.

Ipari télikertgyártás – műanyag ablak és tető

A télikertek gyártására és helyszíni beszerelésére szakosodott ipari vállalkozások kevéssé lelkesednek az egyedi megoldásokért. Az ablakgyártásnál alig bonyolultabb technológiával sorozatban elkészítik a télikert standard elemeit, kiszállítják és a helyszínen, egy megfelelő beton alapon (teraszon) összeszerelik és az épülethez rögzítik. A szabványosan legyártott elemek ugyan biztosítanak némi variációs lehetőséget, de az így készült kalitkák kicsit mind egyformák. A sorozatgyártásnak köszönhetően az így létesülő műanyag télikert költségkímélő megoldás.

Az építőipari cégek részéről tett ajánlatokban marketinges közhely, de tény, hogy a teraszbeépítés a télikertek létesítésének legolcsóbb módja, ugyanakkor az építtető számára bizonyos kompromisszumokkal jár, hiszen egy már eleve adott épületrész lehetőségeihez és részben korábban kialakított és megszokott funkcióihoz kell igazodni (például átjárhatóság az utca vagy az udvar irányában), ezen felül a készen hozzáférhető fémbetétes műanyagelemek lehetőségeiben kell gondolkodni.

fa télikert

Egyedi kivitelezésű fa szerkezetű télikert egy beépített tornácon (verandán)

A teraszbeépítés jellegzetességei, előnyei – üvegház-hatás

Ahogy fentebb megállapítottuk, kényelmi szempontból nézve a beépített terasz voltaképp egy plusz szobát ad az otthonunknak, ezen felül őszönként megoldja a szobanövények lakásba hurcibálásának állandó problémáját. Ezzel a gonddal nem kell többé szembenéznünk, ha a fedett, beüvegezett teraszon, netán üvegbalkonon helyezzük el őket. Amíg be nem állnak a fagyok, nyitva tartjuk a tolóajtót vagy kitárhatjuk a bukó műanyagablakokat, így dísz- és szobanövényeink szinte újra a szabadba kerülnek, amikor viszont zordabbra fordul az időjárás, netán talaj menti fagyokat ígérnek hírekben, akkor a télikert nyílászáróit becsukva kellemes mikroklímát teremthetünk a lakásunkba csempészet zöld oázis számára.

Mint tudjuk, az üveg felületek átengedik a napfényt, ám a felmelegedett tárgyak által kibocsájtott hő nagyrészt megreked az üvegszobában, mivel az infravörös sugárzás számára az üveg átlátszatlan; erről lásd, keress rá a Google-ban: Üvegházhatás: a teraszbeépítés útján létrejött télikertek visszatartják a meleget. – Hozzá kel tenni azonban, hogy ez a hőeffektus nem mindig elegendő a kellő hőmérséklet fenntartásához, ezért a létesítményeket fűteni kell. Erre az elektromos infrafűtés különböző módjai a legalkalmasabbak.

Ám a növények észszerű elhelyezésének lehetőségén kívül a teraszbeépítés számos egyéb előnnyel is jár; nézzünk néhányat

 • a terasz beépítés a legolcsóbb módszer télikert létesítésére
 • megoldódik a növények téli elhelyezésének a problémája
 • a beépített terasz javítja a lakás hőháztartását, csökkenti a fűtési számlát:
  • kisebb lesz az épület hővesztesége az utcai vagy kerti bejáratnál
  • az üveg alatt felmelegedett tárgyak hőjének egy része átirányul a lakásba
  • infrapaneles fűtéssel megoldható a téliesítés
 • növekszik az ingatlan értéke
 • egy szobával bővül a lakótér
 • egész évben használhatóvá, élvezhetővé válik a terasz
 • a beépített teraszon télen is lehetővé válik a napkúra, fényterápia
 • az elhelyezett zöld növények oxigéndússá teszik a lakás légkörét

További tippek, lehetőségek:

A beépítésre kerülő objektumok különböző típusúak lehetnek, olykor nem is tudjuk pontosan, mi a különbség a balkon, terasz, lodzsa között, vizsgálódjunk kicsit ezen a téren

A terasz eredete, meghatározása, fajtái, típusai, funkciói

A teraszt az ókori keleti földművelők használták először. A fogalom meghatározása ebben a jelentésben:

Terasz = a mezőgazdaságban növények termesztésére hasznosított vízszintes földterület, amely a lejtők, domboldalak természetes vagy mesterségesen megtörésével jön létre.

Mint vízszintes felület, úgy került be az építészetbe is a terasz, itt azonban a definíciónak az is része, hogy

a terasz az épületnek a környezettel (utca, tér, udvar, kert), illetve a természettel (növénykert, liget, park, gyümölcsös, netán erdő, rét) való közvetlen kapcsolatát megteremti meg.

Megkülönböztetünk földszinti teraszt és tetőteraszt, valamint a kültéri teraszt. Az előbbi igen gyakran egyben a lakás be- vagy kijárata körül kerül kialakításra, legtöbbször lépcső vezet a szintjére, és innen nyílik a lakás ajtaja. A tetőterasz az épületek eleve lapos vagy a dőlt tetőzet vízszintessé alakított része, melyet virágágyásokkal, napozórésszel, luxusépítkezések, hotelek esetében medencével egészítenek ki. A tetőterasz is beépíthető és jól használható télikertnek, hőtani szempontból is igen kedvező a minden irányból beeső napsugárzás miatt.

A beépített terasz funkciói:

 • növények téli elhelyezése;
 • lakótér növelés – nappali, teázó,társalgó kialakítsa;
 • az épület hőháztartásának a javítása – üvegház hatás;
 • az ingatlan piaci értékének növelése

Emeleti terasz, ha ragaszkodunk a pontos fogalmazáshoz, nem létezik: ennek neve balkon vagy erkély. Ugyanakkor az olyan épületrészt, amely ugyan emeleti, de  nem ugrik ki a homlokzatból, hanem az épület folytatódik fölötte.

Bus donna barna balkonon
mereng a bibor alkonyon.

Babits Mihály: Messze… messze…

erkélybeépítés

Emeleti balkon beüvegezése

Erkély beépítés, beüvegezés

Az erkély vagy balkon – és a loggia

Az építészeti szempontból  csak a földszinten, esetleg magasföldszinten vagy a tetőn elképzelhető terasszal ellentétben a balkon vagy erkély az épületek emeletén található. Mérnöki definíció szerint

Az erkély (balkon) a homlokzat síkjából kinyúló, korláttal vagy mellvéddel határolt födémszakasz.

Az erkély tehát „kiáll” az épületből. Ugyanakkor sorházak, panelházak esetében ismerünk olyan megoldást, amikor az erkélyek sorozata összefüggő egységet alkot, mintegy külső falat képezve az épületen – ilyenkor az egyes erkélyek egyáltalán nem „állnak ki”. Lásd még Google kereséssel: Erkélybeépítés és üvegterasz ára Budapesten

Az erkély fogalmára gondolva nem véletlenül jut eszünkbe a híres veronai erkély, amely alatt Rómeó vallott szerelmet Júliának Shakespeare halhatatlan művében.

be nem épített erkély - verona

A híres veronai balkon. A városbeliek Shakespeare műve hatására és az ide érkezők turisták igényeinek kielégítésére neveztek ki egyalkalmasnak látszót erkélyt erre a szerepre

Talán mondanunk sem kell, hogy a balkonok, loggiák, ablakfülkék is alkalmasak beépítésre. Lásd még: https://hu.wikipedia.org/wiki/Loggia

Teraszbeépítés = olcsó építészeti, építőipari megoldás, amikor a kerti vagy bejárati teraszt fámonstrukció és műanyag keretek alkalmazásával építik körbe üveg elemekkel. Szinonimák: üvegterasz építés – erkélybeépítés – balkon beüvegezés. Szolgáltatás a fővárosban és Magyarország területén:

Családi házunk plusz szobát kap, amely többféle funkciót elláthat. Téli növény kert is létesíthető az üveg védelme alatt. Az eljárás tökéletes módja annak, hogy ingatlanunk értékét növelve egész évben használható, energiatakarékos kerthelyiséget kapjunk.

Kapcsolódó téma:

Teraszfűtés – infrafűtés – sötétsugárzók

teraszfűtés - infrafűtés

Kültéri infrafűtés – Teraszfűtés

Beüvegezéssel a napfény nyomán keletkező hő a belső térben marad, de ez nem bizonyul mindig elegendőek. A zárt teraszokat és télikerteket kemény hidegben fűteni kell a megfelelő hőmérséklet biztosításához, még inkább a nyitott és félig nyitott létesítményeket. A közösségi események vagy hűvösebb estéken a családi vacsora és kávézás komfortosabbá tehető, mivel a kültéri teraszok infra fűtése sötétsugárzókkal energiatakarékos módon megoldható. Az elektromos energiát napelemekkel is előállíthatjuk és akkumulátorokban tárolhatjuk, mígnem felhasználásra kerül a teraszok fűtése céljából.

Műanyag tartály gyártás Bp.

A műanyag télikertek gyártásától eltérő technológiát igényel az üreges tárgyak, tárolóedények készítése. Lehetséges itt is alkalmazni a lemezekből való vágás és hegesztés módszerét, azonban ez sok varratot eredményez, ezért célszerű hőformázást alkalmazni. A termoplaszt technológiának a rotációs öntés a legkorszerűbb változata. Így készülnek a polietilén hordók, kádak, folyadéktároló tartályok. További információk: Ipari műanyag tartály gyártás.

Laptop Terasz Budapest

laptop-szerviz budapestEz az optimalizált weboldal a 2023-ban zajló keresőmarketing projektek keretében felhasznált néhány archív (vagy éppen új) oldal hivatkozását sorakoztatja fel abból a célból, hogy a Google részéről történő indexelést kiváltsa (felgyorsítsa). Így az adott honlapok kulcsszavas relevanciáját erősítve az azokon elhelyezett szöveges linkek helyezésjavító ereje megnő. Kiemelt témák: 1) Laptop alkatrész szervíz Budapest – notebook javítás, illetve 2) Terasz beépítés és télikert gyártás.

Variációs célból a hivatkozások havi ciklusok szerint permutálódnak.

Helyet kaptak a lapon továbbá egyes témába vágó PR-cikkek bevezető szövegei, illetve az online visszacsatolás részét képezik maguk a SEO alatt álló céloldalak. Mint például ez:

Laptop akku Dell gépekbe

Minden akkumulátortelep a legfontosabb része a laptopnak. Arra szolgál, hogy a készülék mobil kapcsolatban maradjon. Az eredeti Dell Li-cellák a legjobb minőségben és szilárd kidolgozásban garantálják az akkumulátor hosszú élettartamát. Hozzájuk megbízható AC adapter vásárolható, ez lehetővé teszi az áramforrás egyidejű töltését és az eszközzel való megszakítás nélküli munkát. Az alkatrészek 16 tesztelési szakaszon mennek keresztül különböző kritériumok szerint. Gyártási technológiájuk előnye a „memóriaeffektus” hiánya, az alacsony önkisülés, valamint a gyors újratöltés lehetősége.

Notebook szerviz Budapest

Hordozható számítógépek javítása garancián túl

Terasz Budapest – Télikert építés

télikertépítés budapest - terasz

Építés, gyártási technológia: Beépített terasz és mobil télikert gyártás – Budapest, Magyarország. Az építtető számára nem mindegy, hogy utólagos hozzáépítéssel vagy teraszbeépítéssel kívánja létrehozatni plusz szobakertjét.

Lásd még: Lugasok, pergolák, árnyékoló szerkezetek és télikertek gyártásáa, gyors kivitelezése tervezéstől az átadásig. Válasszon a gyártó széles körű kínálatából exkluzív kerti üvegpavilonokat és pergolákat. Minden termék eredeti, egyedi, minőségi. Biztonságos vásárlás. Méretre és pénztárcához szabott termékek.

Google első helyezés – honlap SEO

Az első hely elérése a keresőben kulcsszavas relevancia biztosításával. Honlap SEO. Aktuális keresőkifejezések: notebook javítás garancián túl – asus akkumulátor töltő – télikert építés: üveg ajtó, déli növények.

Márkafüggetlen laptop alkatrész szervíz Bp. – Garancián túli notebook javítás. Dell akkumulátor csere és Asus töltő vásárlás. Mobil télikert építés és műanyag ablak gyártás. Beépített terasz. Google első hely az organikus rangsorban: weboldal előresorolás.

dell laptop akku | beépített terasz budapest |

9 tipp a hosszabb akkumulátor élettartamért

laptop akkumulátor toltő

Laptop akku töltés

Laptop akkumulátor élettartam növelés, üzemidő hosszabbítás

Az alább felsorolt egyszerű lépéseket követve a maximum hozható ki a laptopok akkumulátoraiból, legyen az Dell, Lenovo, Asus, Acer vagy más típusú.

Mindannyian ismerjük az elrettentő érzést, amikor éppen egy megbeszélésen veszünk részt, épp úton vagyunk vagy egy osztályteremben készítünk feljegyzéseket – és a laptopunk kis híján felmondja a szolgálatot. Talán elfelejtettük magunkkal vinni a hálózati adaptert vagy egyszerűen nincs egy szabad konnektor a teremben. Bármi is legyen az ok, az akkumulátor kapacitása folyamatosan fogyatkozik, hiába vár még teendő ránk. Még így sincs minden veszve. Van néhány dolog, mellyel egy kis időt nyerhetünk az akku számára, így eleget téve egy esetleges határidő betartásnak vagy egy fontos e-mailra való válaszolásnak.

Ezek közül a technikák közül néhány arra szolgál, hogy a végső pillanatban még egy kis energiát facsarjunk ki az akkuból, mások viszont megelőző intézkedést jelentenek, melyeket legjobb végrehajtani még miellőtt az akkumulátor élettartama lecsökkenne. Van némi átfedés a rövid és hosszú távú stratégiák közt, amint azt látni fogjuk.

Rövid távú stratégiák az akku élettartamának meghosszabbításáért

Vészhelyzet esetén van pár dolog, amit azonnal megtehetünk az akku életben tartásáért. E cselekvések egyike sem fogja ténylegesen növelni az akku energiaszintjét, ám csökkenteni fogja a laptop által használt energia mennyiségét, lehetővé téve, hogy egy pár értékes percig még használni tudjuk a készülékünket.

1. Aktiválja a laptop Energiatakarékos mód opciót

A legtöbb energiatakarékosságra tervezett opció szem előtt tartja az akkumulátor élettartamának meghosszabbítását egy sor automatikus változtatás bekapcsolásával.

Miután bekapcsoltuk az automatikus energiatakarékos mód eszközt, még mindig megtehetünk pár lépést a nagyobb hatékonyság érdekében. Elsősorban ki kell kapcsolnunk a fölöslegesen futó eszközöket, segédprogramokat, alkalmazásokat, a beállításokat pedig energiatakarékos üzemmódba helyezzük, kikapcsoljuk a nem kívánt applikációkat és folyamatokat, beállítjuk az aktivitásokat, hogy minél kevesebb energiát fogyasszanak.

2. Kapcsolja ki a nem használt eszközöket és portokat

Az energiatakarékosság legegyszerűbb módja az, hogy kikapcsolunk dolgokat.

A laptopban működő minden alkatrész energiát fogyaszt, de ez nem jelenti azt, hogy egyszerre be kell kapcsolni minden komponenst. Kezdje azzal, hogy kikapcsolja az összes szükségtelen perifériaegységet (például USB egér vagy külső meghajtó) és a legnagyobb energiafogyasztókat, mint amilyen a Wi-Fi, Bluetooth rádiók, grafikus processzorok, és nem használt optikai meghajtók.

VIGYÁZAT: Mielőtt bármilyen alkatrészt vagy készüléket kikapcsolna, ellenőrizze, hogy az ne legyen használatban, és vizsgálja meg, nincs rá szükség a laptop pillanatnyi működtetéséhez. Például ne kapcsolja ki a processzort, mely az egész laptopot működteti. Az eszközök letiltáshoz a Windows rendszerben nyissa meg a Vezérlőpultot és ott megtalálja az Eszközkezelőt. Az Eszközkezelőben az egyes alkotóelemek kategóriák szerint vannak csoportosítva.

Például a hálózati adapter gyakran magába foglalja a Lan-adaptert, mely biztosítja az Ethernet-kapcsolatot és a Wi-Fi-t a vezeték nélküli hálózatok számára.

Ha már az Eszközkezelőben időzik, egyúttal kikapcsolhatja a nem használt portokat. Csakúgy, mint ahogyan a konnektorban felejtett hosszabbítón is valamennyi áram megy keresztül, és elvész a folyamat közben. A tényleges megtakarítás ez esetben minimális, ám mégis számottevő, mikor igazán szükségünk van rá. Vessünk egy gyors pillantást a portokra és kapcsoljuk ki azokat, amelyeket épp nem használjuk, mint például az USB portot, ha semmi sem kapcsolódik hozzá.

3. Ellenőrizze a beállításokat

Bár a kijelzőt és billentyűzetet továbbra is használnia kell, az energiafogyasztásukat külön-külön csökkentheti. Egy gyakran figyelmen kívül hagyott energia fogyasztó a billentyűzet háttérvilágítása. Hacsak nem vagyunk sötétben és emiatt szükség van a háttérvilágításra minden egyes betű megtalálásához, simán ki is kapcsolhatjuk ezt a máskor fontos kényelmi funkciót.

A következő energiát felemésztő tényező a képernyő. Nyilvánvalóan futnia kell a laptop működéséhez, viszont nem feltétlenül kell maximális fényerő és felbontás mellett működnie. Sok laptopon gyorsbillentyű gondoskodik a kijelző fényerejének csökkentéséről és növekedéséről, ha mégsem, ezt be lehet állítani a vezérlőpulton.

Továbbá, ha egyszerűen csak egy szöveget gépel be, a kijelző felbontását minimálisra csökkentheti, ezzel nem befolyásolja a munkaképességet, a laptop akkujának élettartamát viszont meghosszabbíthatja.

4. Kapcsoljon ki alkalmazásokat és folyamatokat

Nem csak a hardver szívja el az akku energiáját. A rendszerben futó alkalmazások és folyamatok is hozzájárulnak az akku életének megrövidítéséhez. Csakúgy, mint a hardver esetében, kezdjen kikapcsolni mindent, amire épp nincs szüksége.

Nyissa meg a Feladatkezelőt (Ctrl+Shift+Esc) vagy a Ctrl+Alt+Del segítségével, válassza ki a Feladatkezelőt a menüből. Nézze meg a megnyitott alkalmazásokat, előfordulhat, hogy némelyik program fut, mert elfelejtett pár ablakot bezárni.

Ezután lépjen a Folyamatok fülre. Ez megmutatja, hogy mely folyamatok futnak jelenleg a gépen. Míg néhányra határozott szükség van, mások, mint amilyen a zene és videó lejátszó, cloud tárolási szolgáltatások (mint a Dropbox vagy a Google Drive), gond nélkül kikapcsolhatók.

5. Egyszerűsítés

akku töltés - tippekAz akku élettartama megnyújtható úgy is, hogy egyszerűsíti a saját tevékenységeit. A multitasking szép dolog, ha teljes körű energiával rendelkezünk, de több program futtatása egyszerre nagyobb terhet ró a processzorra és több energiát nyel el.

Állítsa be a számítógépét egyetlen alkalmazás használatára és kerülje az erőforrás-igényes programokat.

Hasznos lehet egyszerűbb eszközökre váltani egy bizonyos feladat elvégzése céljából, például egy alap szövegszerkesztőt használni Microsoft Word helyett. Egyes alkalmazásokat érdemes ilyenkor teljesen elkerülni, mint a fotó és videó szerkesztő eszközök, mert jelentősen megterhelik a processzort és a grafikus kártyát, s ezzel növelik ezek áramigényét.

Mindezek sikeres kiküszöbölésével a laptop akkujának élettartama meghosszabbodik, ami szélsőséges helyzetekben óriási eredmény számunkra.

Hosszú távú stratégiák az akku élettartamának meghosszabbításáért

Pár tipp azért, hogy a rendszerünk egy energia-hatékony géppé váljon, hasznos időt nyerve két töltés között és egyben kiterjesztve az akkumulátor hosszú távú élettartamát.

6. Az akkumulátor gondozása és feltöltése

Fontos ügyelni az akkumulátorra kezdettől fogva. Ha a rendszerében cserélhető akkumulátor van, vigyázzon, ne sértse meg az akkumulátor érintkezőit. Ezek csatlakoztatják a laptopot az akkumulátorhoz, és ha ezek piszkosak vagy sérültek, csökkenhet vagy megakadhat az energia áramlás. Tisztítsa meg az érintkezőket egy vattacsomóval és alkohollal, sérült részek akár szakszerű javításra is szorulhatnak.

akkumulátor töltés - hány százalék?Talán hallott régi tippekről, miszerint az akkut csak 80%-ig hagyja töltődni és ne hagyja a töltőben állandóan, illetve ne kezdjen el töltést, amíg az akku teljesen le nem merült – de ezek a tanácsok általában elavultak és régebbi típusú akkumulátorokra vonatkoznak. Bár egy modern laptop akkuja nem igényel ekkora lelkiismeretességet töltés szempontjából, ha nem is minden alkalommal, de időnként azért érdemes hagyni az akkumulátort teljesen lemerülni.

Végül pedig biztosítson optimális légáramlást és hűtést a laptop számára, hiszen a hő lerövidíti az akku hosszú távú élettartamát. A legnagyobb gond a szellőző lyukak eltömítése, a por felhalmozódása, amit odafigyeléssel, rendszeres tisztogatással kiküszöbölhetünk. Szintén fontos a laptopot egyenes, kemény és nyitott felületen használni, nem takarók és párnák közt.

7. Tune-Up

Néhány egyszerű karbantartási lépés megtételével szintén sokat tehetünk azért, hogy az akku tovább üzemeljen és egyúttal egy gyorsabban működő rendszert is kapunk.

Rendszeresen töredezettségmentesíteni kell a merevlemezt, hogy az adatok visszakeresése hatékonyabb legyen. A Windows-ban van egy automata eszköz, mely rendszeresen töredezettségmentesíti a meghajtót, de akkor is ellenőrizzük, hogy ez be van kapcsolva és megfelelően működik-e.

8. Frissítse az elemeket

Egy másik lehetőség végleg az árokba hajítani az elavult merevlemezt, azaz SSD-vel helyettesíteni azt. Ez flash memóriát használ az adatok tárolásához, nincsenek mozgó alkatrészek, így automatikusan energiatakarékossá válik. Az SSD ráadásul gyorsabb teljesítményt ígér, mint hagyományos társai és eltörli a töredezettséggel kapcsolatos problémákat is.

Végül adjunk egy kis RAM-et a rendszerhez. Minél több adat van a RAM-ben, annál kevésbé kényszerül a rendszer arra, hogy ezeket az adatokat a merevlemezből halássza elő. A merevlemez aktivitásának csökkenésével csökken az energiafogyasztás is és akárcsak az SSD frissítés, a RAM hozzáadás jelentősen növeli a teljesítményt is, ami már első látásra meg fog mutatkozni.

9. Tartalék akkumulátor

laptop töltő webáruházbólVégül pedig a legegyszerűbb módja annak, hogy mindig működőképes legyen a laptop akkumulátorunk, az, hogy tartsunk készenlétben egy külön akkumulátort, akár tartalék akkumulátort vagy full feltöltött külső akkut. A cserélhető akkumulátoros laptopok számára legmegfelelőbb egy második akkumulátor. Ezek közvetlenül megrendelhetőek a gyártótól, illetve megrtendelhetők laptop-webáruházból, szükség esetén megvásárolhatóak a laptop-szerviz műhelyében, ahol az akku-töltést is szakszerűen, ellenőrzött körülmények között végzik el. Ha két akkuja lesz, egyszerűen váltogassa a régi akkumulátort az újjal időközönként és vigye magával a feltöltött tartalékot, amikor több időre konnektortól távol kell lennie vagy valamilyen más okból nem használhatja a laptop-töltőt.

Hasonló lehetőség egy külső tápegység vásárlása. Bár gyakorlatilag ez is akkumulátor, ám ez a külső áramforrás úgy kapcsolódik a laptophoz, mint a laptop töltő és akár más eszközhöz is csatlakoztatható, mint például a mobil telefon vagy tabletgép.


Laptop akkumulátor töltő vásárlás – laptopszervíz Budapesten

katt! >> OLVASD TOVÁBB!

Tömeges SMS-küldés – online marketing

tomeges-sms-kuldes-seoMiért hatásos az SMS tömeges küldése?

Az online kommunikáció jelenlegi fejlettségi fokán akár azt is mondhatjuk, hogy az SMS-küldés az elavult kapcsolat tartási formák közé tartozik, hiszen akár a Skype, akár a Facebook sokkal fejlettebb platformot és sokoldalúbb információcserét tesz lehetővé. Hasonlóan vélekedünk, ha nem a felhasználók közötti kapcsolattartás, hanem az üzleti marketing felől közelítjük a kérdést: első pillantásra úgy tűnik, egy jó infografika vagy pláne egy videóreklám sokszorosan hatásosabb lehet, mint egy 160 karakteres szöveg. Ám ne ítélkezzünk elhamarkodottan. Vegyük figyelembe, hogy a rövid szövegüzenet egyenesen a mi mobilunkra érkezett, még ám „spontán módon”, legalábbis abban az értelemben, hogy nekünk nem kellett érte semmilyen erőfeszítést tennünk: nem mi kerestünk rá valamire a Google-ban, nem egy megnyitott honlapon ugrott elénk, nem egy izgalmas online játék közben jelent meg a képernyőnkön, nem egy az okostelefonunk valamelyik alkalmazását használva lettünk rá figyelmesek. Nem: valaki küldte nekünk, akinek fontosak vagyunk.

mobil online kommunikációEz a valaki minden bizonnyal egy üzletlánc marketingigazgatója, mi pedig azért vagyunk fontosak neki, mert törzsvásárlói vagyunk az adott hálózatnak: hát hiszen mi magunk adtuk meg a mobilszámunkat, amikor a törzsvásárlói kártyát megkaptuk. Ezért küld nekünk SMS-t a marketinges főember, ha nem is ő személyesen. Tudatja velünk, milyen új áru kerül bevezetésre, milyen akciók lesznek a héten, mire kaphatunk kedvezményt, hogy szerezhetünk bónusz pontokat, ajándékot, kupont, nyeremény luxusjachtot. Hát persze.

Valahol persze azt is tudjuk, hogy tömegesen kaptak a vásárlók ugyanilyen SMS-t. Ezrével, tízezrével,de az is lehet, hogy százezrével, ha egy multi cégről van szó: mégis személyesen megszólítva érezzük magunkat. Ránk gondoltak, ránk számítanak.

Na, ezért nem elavult marketingfogás a tömeges SMS-küldés és ezért összehasonlíthatatlanul eredményesebb más módszereknél a célcsoport tagjaira koncentráló SMS-kampány.

Az SMS kampány sikerének titka

Ezért válaszolhatunk a kérdésre, hogy miért hatásos a tömeges SMS küldés? ezzal a ténymegállapítással: a siker titka az, hogy a leghatékonyabb mobil marketing eszköz

 • az SMS-kampány mint marketingeljárás egyszerre fókuszál célcsoportra, annak egészére
 • és egyszerre üt meg személyes hangot a csoport minden tagjára nézve.
 • egyidejűleg közöl a vásárló szemára hasznosnak látszó információt, mintha az ő érdekeit szolgálná
 • és ugyanakkor ezzel mozgósít, élénkíti az értékesítést a saját profitja érdekében

Kutatások bizonyítják, hogy a jól megtervezett és lebonyolított SMS-kampány során a beérkező szövegüzenetek sokkal nagyobb arányban váltanak ki interakciót, mint bármilyen más marketingeljárás során.

Mobilmarketing – tömeges SMS küldés

online-sms-marketing

Keresőmarketing és honlap optimalizálás

A TIP10 Google-helyezésre, esetleg első keresőtalálati helyre aspiráló, 100 %-okosan optimalizált keresőbarát weboldal témája és kulcsszavai: online marketing, mobiltelefon alkalmazás, csoportos üzenet küldés, mobilmarketing módszer, tömeges sms küldés mobilhálózatra, gateway mobil telefonos online eszköz használat, okostelefonok, mobilapplikáciok – vállalati smsküldő honlap optimalizálása a Google első hely eléréséért

Online SMS-küldés: Gateway

Amennyiben a marketingüzenetek feladója nem tucatnyi, hanem tízezres, százezres vagy milliós nagyságrendben tervezi elérni a címlistáján szereplőket, akkor nyilván nem egy mobiltelefonról fogja irányítani a kampányt. Sok ezres cím kezeléséhez az adatbázisban és az sms-üzeneteknek a mobilhálózatok felé történő azonnali továbbításához a speciális célra kifejlesztett program és rendszer szükséges, amely mobiltelefon nélkül, online felületről, saját PC-re telepített kliensszoftver segítségével szolgál a kampány lebonyolítására. Ez az úgynevezett Gateway SMS program, amely erős szerverháttérrel biztosítja a kézbesítések nyomon követését, az ügyféloldali visszajelzések és értékesítési interakciók nyilvántartását és a statisztikai dokumentációk kezelését. A magyar online marketing szférában számos szolgáltató használ ilyen rendszert és kínál tömeges sms küldést ingyen próbalehetőséggel.

Sms marketing – Online marketing

Az Első Budapesti Mobilkommunikációs Centrum online képzést hirdet 2017-re középhaladó mobilmarketingeseknek a következő kurzusokban: