Télikert hőszigetelése

hőhíd télikert hőszigetelés

Hőhidak kialakulása a télikertben – infravörös szűrővel készített felvétel

A hőszigetelés fontossága a télikertépítés során nem elhanyagolható! Az eljárás csökkenti a hőveszteséget, segíti a télikert energiafogyasztásának csökkentését, biztosítja a beltérben a kívánt hőmérsékletet.

A télikert hőszigetelésénél általában speciális, alacsony hőátbocsátási tényezőjű üvegeket, illetve hő- és párazáró anyagokat alkalmaznak a falak, padló és tető szigetelésére a lehető leghatékonyabb energiamegtakarítás érdekében. Fontos a hőhidak kialakulásának megakadályozása.

Télikertünk födémszerkezetének hőszigetelése

Beláthatjuk, a télikert építés vagy teraszbeépítés folyamatában a hőszigetelés alapvető szempont a tulajdonosok számára. A födém szerepe az építés során jelentős, hiszen nemcsak az épület stabilitását biztosítja, hanem az egyes helyiségek elválasztását, hang- és hőszigetelését is ellátja.

A házhoz épített télikert esetén födém helyett a tetőszerkezetet is üvegből készíthetjük, mely nemcsak esztétikus, de a téli hónapokban több fényt biztosíthat növényeink számára. A kizárólag üvegfelületekből állót télikerttel szemben a födémmel épített télikertek esetében a téli hideg ellen és a nyári meleg ellen is szigetelni kell a konstrukciót. katt! >> OLVASD TOVÁBB!

Első helyen az egészséges életmód

egészséges életmódAz, hogy jól nézzen ki, a legtöbb ember számára fontos. Az azonban, hogy egészséges legyen kétségkívül mindenkinek fontos, ha nem a legfontosabb.

Egészség nélkül szenvedéssé válhat az életünk, folytonos orvosi kezelések, fájdalmak kísérhetik életünket. Ezt megelőzvén fontos beszélni az egészséges életmódról, arról, hogy miért veszélyes a túlsúly.

Életmódváltással a fogyásért

Ahhoz, hogy tartós eredményeket érjünk el a fogyásban és ne találjuk magunkat szembe a jojó effektussal, vagyis azzal, hogy a keservesen leadott kilók könnyedén visszaszaladjanak, akkor életmódváltásra van szükségünk.

katt! >> OLVASD TOVÁBB!

Energiatakarékos télikert, hőszigetelt terasz

hőszigetelt télikert építés bp

Energiatakarékos kialakítású, hőszigetelt, oldalfali tolóajtós teraszbeépítések Budapesten.

Ha szeretnél télikertet létesíteni és ezért zárttá tennéd teraszodat, akkor az első és talán legfontosabb a szempont a megfelelő szerkezet kiválasztása és a magas hőszigetelő képesség biztosítása. Ez teszi lehetővé, hogy a terasz egész évben, de minimum 3 évszakban rendelkezésedre álljon egy plusz szobaként. Az egylapos üvegszerkezetek, egymásba tolható tolóajtók ezt nem tudják biztosítani, fejlettebb technikákra van szükség. Ez valamelyest a gyártás és építés árát is megnöveli.

Kérj árajánlatot a kivitelező cégtől: Magyarországon télikert gyártás és építés.

Energiatakarékos hőszigetelés beépített teraszoknál

Nagy üvegfelületekkel rendelkező télikertek építésével egyik célunk, hogy javítsuk otthonunk energiahatékonyságán és energiatakarékosságot érjünk el. A beépített terasz önagában is jelentős rezsiköltség csökkenést eredményezhet, a különféle konstrukciók, az új generációs műanyag ablakok és ajtók, a korszerűsített fűtési rendszer még több előnnyel járhat. katt! >> OLVASD TOVÁBB!

Talajjavítás – komposzt tápanyag a télikertben

Télikerti növényeinknek szüksége van tápanyagra és laza talajra

talajjavítás üvegházban télikertbenHa a télikertben lévő talaj rossz, a növények lassan fejlődnek, a gyökerek nem hatolnak be a mély rétegekbe, hanem a felszínen húzódnak. Struktúraképző szerek (komposzt, humusz, fűrészpor, szalma, levágott fű, homok, humusz, héj, perlit egyéb anyagok) talajba vitele javítja a gyökerek levegőellátását. Növényeink és kertünk szépsége ezen múlhat.

Tavasszal jó tápanyagforrás az előregyártott komposzt: tőzeg, trágya, lehullott levelek, föld és fahamu keveréke oltott szódával. Tipp: keverjük össze az összes összetevőt, öntsünk vizet rá és keverjük újra. Halmokba ágyazzuk a masszát, és minden oldalról beborítjuk fűrészporral, tőzeggel. Más tipp: télikerti, üvegházi használatra is megfelel, ha a lehullott leveleket összegyűjtjük és egy fadobozba tesszük, meglocsoljuk, szuperfoszfáttal és fahamuval összekeverjük, és hagyjuk túlmelegedni. Miután lehűlt, a teraszra vagy kertbe telepített üvegházi növények talajába keverjük.  Lásd lentebbi leírásunkat is.

Növények a beépített teraszon – Tereprendezés és talajjavítás

Általában a tereprendezés, a teraszbeépítés és a télikert berendezése a virágok, fák és cserjék ültetésével, telepítésével fejeződik be. katt! >> OLVASD TOVÁBB!

Műanyag télikert gyártás kupolatetővel

műanyag télikert gyártásA legegyszerűbb változatban az üvegház vagy télikert egy fa, fém vagy fém-műanyag keret, amelyre műanyag fólia vagy polikarbonát lapok, hagyományos kivitelezés esetén üveglapok vannak rögzítve. Ennek a kialakításnak a fő előnye az alacsony költség és a könnyű kivitelezés. Kis súlya miatt nem igényel alapozást, felállítható a kertben vagy udvari teraszon. Egy ilyen gyümölcs- és zöldségházat vagy pihenőkupolát házilag is felépíthetünk. Az egyszerű üvegház hátránya, hogy csak nyári rezidenciát tud biztosítani a növényeknek. Nem véd a téli hideg ellen, ezért általában olyan növények termesztésére használják, amelyek nyáron és ősszel hoznak termést. Pihenő zöld oázisnak is csak jó időben felelnek meg. Komolyabb igények esetén előregyártott műanyagelemekből építőmesterek húznak fel télikertet.

Műanyag télikert gyártása, építése Budapesten

katt! >> OLVASD TOVÁBB!

Az infrasugárzók előnyei – Infrafűtés, panelek

A sötétsugárzók előnyei a hagyományos fűtőanyag alapú készülékekkel szemben

infrasugárzó - infrafűtés előnyei

A sötétsugárzó infrapaneleket célszerű a mennyezet alá telepíteni

A közönséges villamos melegítőkészülékekkel szemben az infrasugarakat kibocsátó készülékek mindenekelőtt a hatósugarukba eső tárgyakat, és csak másodsorban a levegőt melegítik fel. A berendezés hatását már a bekapcsolás utáni percben érzékeljük. Ez az oka annak, hogy az inframelegítőket a helyiségek gyors felmelegítésére használják.

Az elektromágneses hullámok skáláján az infravörös sugarak a látható fény és a rádióhullámok között helyezkednek el. A Nap, a tábortűz, a parázsló szén és valamennyi meleg test infra tartományú sugarakat bocsát ki. Bőrünk melegként érzékeli az infrasugarakat, hatásuk kellemes hőérzettel jár. katt! >> OLVASD TOVÁBB!