A Google első oldalára kerülni

Kapcsolat: Árajánlat keresőoptimalizálási szolgáltatásra első helyre kerüléshez. Kérjen tanácsot, segítséget.

google első oldalra kerülés

Hogyan lehet a kereső első oldalára kerülni?

Első hely: Google keresés – első oldal

Alapvetések: hogyan lehet? A Google organikus találati rangsorának első helyét megcsípni vagy akár csak a TOP10-be felkerülni valamely keresőszóval igencsak nehéz akkor, ha jelentős konkurencia mutatkozik, vagyis számos olyan konkurens weboldal létezik, amelyet ugyanerre a szóra optimalizáltak és erre rákeresve jól szerepel a találati listán (SERP oldalak). Ha ezek hosszabb ideje létező, releváns tartalmú, magas forgalmat lebonyolító, jól optimalizált és jelentős külső webtámogatást élvező, nagy backlink-profillal rendelkező honlapok, netán nagy presztízsű portélok, akkor óriási kihívás közéjük kerülni saját, estleg újonnan készített szájtunkkal, és bizony nem könnyű feladat az élre kerülve sorra letaszítani a veterán oldalakat dobogós helyükről. Ez csak kiváló eredeti / egyedi tartalom előállításával, a keresőszempontok maradéktalan érvényesítésével és kreatív módon felépített (lehetőleg szemantikus összefüggésekre alapozott) linkprofil támogatásával lehetséges – és ezek mindegyikének a megléte esetében sem történhet egyik napról a másikra az előre kerülés a keresőben – hetekre, hónapokra lehet szükség a siker eléréséhez.

A SEO-szakértő feladata a pozíciójavítás

seo szakember - google szakértőUgyanis a keresőrendszer egyik sajátossága, hogy felfigyel az új webhelyekre és a friss tartalmakat gyakran előre sorolja, a másik jellegzetessége azonban az, hogy az egyszer már TOP pozícióba sorolt weblapokat hosszú időn keresztül megtarthatja ebben a helyzetben. Ám ahogy az interneten minden efemer, így a helyezések is állandó mozgásban vannak, nincsenek örökre kibérelhető helyek, ennélfogva akkor is bízhatunk a sikerben, ha egyes konkurens weboldalak kirobbanthatatlannak látszanak. Ilyenkor valóban elég nehéz a kereső első oldalára kerülni, pláne problémás és rengeteg munkát, türelmet igényel a keresőmarketing teljes arzenálját bevetni kész szakértőtől a Google első helyre kerülés megvalósítása. Ám az akár vidéken, akár Budapesten működő, a weboldal optimalizálásban járatos, linképítésben és PR-ban is hozzáértő SEO-szakember hitvallása az, hogy a technikai körülmények megszabta bizonyos reális határokig minden honlap optimalizálható és minden kulcsszavas pozíció javítható. Neki éppen ez a feladata, ha sikerdíjad vagy havídajas keresőoptimalizálásra kapott és vállat megbízást.

Hogyan lehet a Google első oldalára kerülni keresőoptimalizálással?

Törekedhetünk tehát az első hely megszerzésére, de talán lélektanilag is indokoltabb a honlapoptimalizálás első fázisában szerényebb célt kitűzni, ez a kisebb falat pedig lehet az első oldalra kerülés a Google keresőben. Ha sikerül a TOP10-ben tartósan benne maradni, folyamatos fejlesztéssel elérhetjük a lassú előrébb lépegetést. Minél feljebb érünk, annál élesebb a verseny – de annál jobb érzés a pozíciószerzésben lekörözni a versenytársak honlapjait. Az alábbi linkre kattintva megnyíló optimalizált honlap például 3 év munkájával lett első helyezett a Google első oldal kulcsszóval. Organikus forgalmát azonban inkább a SEO-szakértő kulcsszó hozza, ezzel a második helyen szerepel kilenc további keresőmarketing-szakember Top10-es weblapja között. [A pozíciók hétről hétre változnak, jelenleg másként fest a rangsor, mint a bejegyzés keletkezésekor. A jelen blog helyezései is fluktuálnak.]

Első oldal a keresőben: hogyan kell, hogy lehet?

Az optimalizációs cél tehát világos, a kérdés inkább az, hogyan juthatunk idáig. Ha egy új weblap a TOP 100-ban sincs benne, rosszabb esetben egyáltalán nem került a kulcsszavas találatok közé esetleg nincs is indexelve -, akkor ugyan miként érhetjük el az ennél sokkal jobb helyezést? Mi a teendő?

Feladataink sorában az első helyen a tartalomoptimalizálás áll. Weboldalunk számára a robotok által jól feltérképezhető olyan honlaptartalmat kell kialakítanunk, amely

  • egyrészt megfelel az általános keresőszempontoknak
  • másrészt megfelelő kulcsszavas relevanciával rendelkezik

Mindkét pont önmagában is eléggé összetett, így komplex seo-optimalizációs stratégiát és ezt megvalósító gyakorlatot igényel. A keresőelvárások egy része ugyanis technikai-szerkezeti jellegű, így többségüket a forráskódban és a weblap felépítésében lehet kialakítani, illetve szerveroldalról biztosítható (pl. a betöltődési sebesség, újabban főleg 4G-hálózatú mobilokra nézve). A szempontok másik része főleg a szöveges tartalomra és az abba ágyazott elemekre vonatkozik.

Organikus, releváns tartalom + prémium linkek

Ugyanezt a kettősséget mutatja a kulcsszóhasználat is: amint elkerülhetetlenül szükséges számos keyword elhelyezése a meta tagekben, url-ekben, ugyanúgy fontos a h1-h3 címek, alcímek kulcsszavas kialakítása, a képek attribútumainak (fájlnév, alt és title text, képszöveg – felirat) helyes megválasztása, a linkszövegek és buborékszövegeik képzése. S ha ez nem lenne elég: mindennek összehangoltan kell történnie, az eredmény nem lehet egy kívánalmaknak pontról pontra megfeleltetett, de széteső webhalmaz; a honlap szerkezeti elemei és szöveges tartalma szerves egységet kell, hogy alkosson, például az oldal neve ki kell hogy fejezze annak lényegét, leírásának ezt a lényeget egy kb. 160 – 250 karakteres mondatban kell tömören kifejtenie, a szövegbe ékelt címeknek pedig egységet kell alkotniuk az alájuk helyezett bekezdések tartalmával. Mindezt szervesen egészítik ki a képek, linkek, táblázatok, felsorolások és szövegkiemelések, alkalmanként videók vagy más beágyazások.

A Google-algoritmus fejlett mesterséges intelligenciával rendelkező program (MI), képes ezt az egységet felismerni és analizálni, mint ahogy a széteső tartalomban is felismeri a kényszerű, manipulatív megfeleltetéseket, redundáns komponenseket. Így aztán nemcsak a kívánalmaknak kell megfelelni, hanem az elvárásoknak eleget téve kompakt, koherens és konzisztens webtartalmat kell kifejlesztenünk élpozíciókra aspiráló honlapunk számára. Ez komoly szakmai kihívás, szerkesztői, szövegírói kvalitásokat és a keresőoptimalizálás elméleti kérdéseinek ismeretét feltételezi. Éppen ezért kapcsolódik ehhez a munkához mind az előzetesen elvégzendő, mind az utólagos ellenőrzés végett ajánlott alapos honlapelemzés.

A második helyre soroljuk, de legalább olyan fontos optimalizációs követelmény a linkprofil építés. A webtartalmak hipertext jellegűek, hivatkozásaik felhasználása legális keresőmarketing eszköz, történjen bár tematikus portálok bevonásával vagy PR-cikkek megjelentetésével. Ha az online visszacsatolás egyrészt igen magas értékű webhelyek bevonásával történik, másrészt a hivatkozó oldalakat magukat is optimalizáljuk és saját jogon organikus forgalom indul rájuk, akkor emelt szintű, azaz prémium linképítésről beszélhetünk – érthetően a SEO-szolgáltatást végző részéről ez magas árak mellett történik

Google-helyezés javítása – a bejövő linkek szerepe

Hasonlattal élve: ha a honlap-optimalizálás nem más, mint az internet óceánjára bocsátott  vitorláshajó legjobb tulajdonságainak, ergonómiájának a kialakítása, akkor a backlink építés nem más, mint szél gerjesztése ahhoz, hogy vitorlásunk célba érjen. Hiába a remek hajó a pompás vitorlázattal, szél nélkül még az öbölből sem tud kifutni. De orkán is hiába fú, ha csak egy nehézkes dereglyével szállunk versenybe.

Az organikus helyezések javításának eljárásait sorra véve a linkek szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Tanácsként kevés annyit mondani, hogy készítsünk keresőbarát weboldalt és optimalizáljuk a honlaptartalmat. Emellett feltétlenül építsünk hiteles linkprofilt! Mert minél több értékes külső webhelyen sikerül saját oldalunkra mutató szöveges hivatkozást elhelyeznünk, annál könnyebb a Google első oldalának elérése. A keresőmarketing tanácsadás kiterjed arra is, hogy a hivatkozói hálózat kiépítésekor ne feledkezzünk meg a tartalmi összefüggések biztosításáról, azaz egyfelől a releváns kontextus meglétére bazírozzunk, másrészt kövessük kulcsszavaink fogalmi hálóját: linkeljünk kapcsolódó témákat érintő lapokról. De a bejövő linkek szerepének alábecsülése nélkül éljünk a további SEO (keresőoptimalizálás) és SEM (keresőmarketing) eljárások nyújtotta lehetőségekkel is, például regisztráljuk weboldalunkat a Google Analytics, SC és más statisztikai rendszerekbe, használjuk a tartalommegosztás és a közösségi marketing szerteágazó lehetőségeit.

A SEO célja az organikus helyezések javítása, a forgalomnövelés

a Google keresőben előre kerülni

Hogyan lehet a Google keresőben előre kerülni

Végül is hogyan lehet a Google keresőben előre kerülni? A lényeg ennyi: keresőbarát weboldal készítése + honlaptartalom optimalizálás a kulcsszavas relevancia biztosításával + releváns kontextusra alapozott módszeres linképítés a szemantikus összefüggések figyelembe vételével. Hogyan: Első oldalra kerülés a Google keresőben. A Seo honlap optimalizálás fogásai, top10 helyezés, keresőmarketing tippek ingyen, honlapoptimalizálás, seo-marketing, első oldal: a google keresőben első helyre kerülés – organikus találatok listája, szemantikus web optimalizálás, helyezés javítás budapesti SEM és white hat SEO szakértő segítségével

Google első helyre kerülés keresőmarketing módszerrel

Google első helyre kerülésHogyan kell, hogy lehet? – a jelen  elsohely.net/google-elso-oldal blogbejegyzés erről szól a nem teljesen laikus olvasóknak. A lényeg: találati helyezés javítás webtechnikai módszerekkel: keresőbarát weboldal készítésével, honlap optimalizálás végzésével + PR-cikkes és/vagy prémium linképítés alkalmazásával. Az általános tanácsadás azonban ritkán elég, konkrétumokért adjon megbízást weboldal elemzésre és a teendők összeírására vagy végeztesse a műveleteket profi szakemberrel. Hogy  mi a Google első helyre kerülés ára? – azt nem lehet előre tudni, de a havidíjas SEO keresőoptimalizálás árak szabottak, eredménye az organikus találatok közt a folyamatos honlap előresorolás. A cikkből megtudható, ha mégsem, keress rá:

  • Mi a releváns tartalom és a kulcsszó-relevancia?
  • Hogyan lehetséges az előresorolás biztosítása a keresőmarketing eszközeivel?
  • Mi a szemantikus web és a fogalmi háló?
  • Mi a látens szemantikai indexelés?
  • Mi a SEO-szértő feladata havidíjas megbízásnál?
  • Mi Google Page Experience algoritmus?

Hasonló kérdésekre választ, a honlap-optimalizálás és szemantikus linképítés részletesebb megismeréséhez ajánlott olvasmányt a témában társblogunkban talál:

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.