Energiatakarékos télikert, hőszigetelt terasz

hőszigetelt télikert építés bp

Energiatakarékos kialakítású, hőszigetelt, oldalfali tolóajtós teraszbeépítések Budapesten.

Ha szeretnél télikertet létesíteni és ezért zárttá tennéd teraszodat, akkor az első és talán legfontosabb a szempont a megfelelő szerkezet kiválasztása és a magas hőszigetelő képesség biztosítása. Ez teszi lehetővé, hogy a terasz egész évben, de minimum 3 évszakban rendelkezésedre álljon egy plusz szobaként. Az egylapos üvegszerkezetek, egymásba tolható tolóajtók ezt nem tudják biztosítani, fejlettebb technikákra van szükség. Ez valamelyest a gyártás és építés árát is megnöveli.

Kérj árajánlatot a kivitelező cégtől: Magyarországon télikert gyártás és építés.

Energiatakarékos hőszigetelés beépített teraszoknál

Nagy üvegfelületekkel rendelkező télikertek építésével egyik célunk, hogy javítsuk otthonunk energiahatékonyságán és energiatakarékosságot érjünk el. A beépített terasz önagában is jelentős rezsiköltség csökkenést eredményezhet, a különféle konstrukciók, az új generációs műanyag ablakok és ajtók, a korszerűsített fűtési rendszer még több előnnyel járhat.

Energiatakarékos műanyag nyílászárók – a hőveszteség minimalizálása

Minden házhoz épített télikert kiegészítő hőszigetelést és a napenergia hatékony hasznosítását jelenti. A nagy méretű, a napfény számára átlátszó, de a bent keletkezett hőt visszatartó üvegfelületek biztosítják ezt. Modern gyártási technológiájuknak köszönhetően az előregyártott elemek kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az energiatakarékos ablakprofil lényege, hogy több légkamrából áll, ezek együttesen minimálisra csökkentik a hőveszteséget.

A műanyag ablakbetétek kialakításakor az energiatakarékosságot többféle konstrukciós elem biztosítja: vastag üveglap, többkamrás üvegbetét, inert gázkitöltés, fényvisszaverő borítás. A tökéletes szigetelést, gumitömítések teszik véglegessé.

Energiatakarékosság télen és nyáron. Hőszigetelés / Napfény

Belátható, hogy a hosszú téli évszak energiatakarékos rendszere a főbb mutatókban valamelyest különbözik a nyáron szükséges paraméterektől. A téli hónapokban az első cél, hogy a beépített terasz ne veszítsen hőenergiát, a nyári hónapokban pedig az, hogy optimális mértékű napfény és meleget engedjünk a helyiségbe. A családi házakhoz Budapesten épített télikertek egyik legfontosabb feladata, hogy csökkentse a lakásoknak a gáz- vagy villanyfűtésből származó hőenergia-felhasználását.

Kiegészítő energiatakarékosság

A beépített terasz fenntartási költségeinek csökkentésekor a fűtési és hűtési költségek mellett a víz és elektromos áram takarékos felhasználásáról is gondoskodni kell. A minimális energiafelhasználású LED lámpák biztosítják a növények számára szükséges fényt, ugyanakkor minimális az energiafelhasználásuk és nem termelnek hőt.

Egy ilyen üvegház költséghatékonysága a felhasznált öntözővíz mennyiségétől is függ. A saját kútból szerzett víz minősége nem minden esetben felel meg az öntözéshez, ez azonban a megfelelő vízkezeléssel megoldható. Egyébként vízszűréssel a kútvízből ivóvíz is előállítható. Így a télikert + kerti kút olyan kombináció, amely fokozza az adott háztartás autonóm működését, nagyobb függetlenségét a központi ellátórendszerektől. Ha pár napelem is kerül a terasztetőre, az már igazi zöld beruházás.

Üveg-műanyag elemekkel beépített terasz és a télikert kialakításakor az energiatakarékossági szint a tervező és építő szakemberek hozzáértésén és a felhasznált technikák és anyagok minőségén is múlik.

Családja számára a télikert építése és a kerti vagy bejárati terasz beépítése komoly energiamegtakarítást jelenthet. Az energiatakarékosság pedig nemcsak a zöld gondolkodás miatt fontos, hanem jelentős anyagi megtakarítást is eredményez.

Arról, hogy miért és hogyan lesz környezetbarát a télikert, sok cikket találhat a Google segítségével. Keressen ezekre:

  • Télikertépítés Budapest kertvárosában – év végi akciós árak
  • Szakszerű teraszbeépítés, energiatudatos beruházások Magyarországon
  • Mobil műanyag télikert gyártása kupolatetővel. Erkély beépítés otthon sajátkezűleg
  • Zöldmarketing: energiatakarékos és környezetbarát télikert építése
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük