Házi készítésű bodzaszörp

Házi bodzaszörpIsmerjetek meg egy olyan receptet, amelyet már évek óta használok és még sosem sikerült elrontani.

Az elkészítése, egyáltalán nem nehéz, és nem is időigényes, az érlelés lehet több nap.

Hozzávalók kb. 5 liter szörphöz

  • 60-70 darab szép nagy egészséges bodzavirág, ami lehetőleg még nem nyílt el (legjobb a bokor tetején lévő belső nagy virágokat leszedni, amikor a harmat már felszáradt, de még nincs tűző meleg)
  • 4 darab nagy citrom
  • 20g citromsav
  • 10g borkősav
  • 2-2,5 kg cukor ízlés szerint
  • 5 liter víz
  • 1 kk. nátrium- benzoát

Elkészítés

A bodzavirágokat megtisztítjuk a levelektől és a zöld vastag száras részektől.

A citromot felkarikázzuk, vagy daraboljuk, aszerint, hogy milyen edényben szeretnénk érlelni a szörpünket. Lehet sima fazékban, lábasban, én viszont jobban szeretem egy nagy üvegben, – mivel azt az érlelés időtartamában- kavargatás helyet könnyedén össze lehet rázni, hogy keveredjenek az ízek.

A megtisztított bodzavirágokat (megmosni nem szabad, mert elveszíti az értékes illatanyagokat), és felaprított citromot edénybe tesszük, és felöntjük, kb. 3 liter kézmeleg vízzel. Ha fazékba tesszük, akkor egy konyharuhával letakarjuk, ha üvegbe helyezzük, akkor rátesszük a kupakját, csak ne húzzuk meg, hogy az esetlegesen képződő gázok ki tudjanak jönni.

Érleljük a szörpünket, ízlés szerint lehet 1-2 nap, de a legfinomabb, ha 4-5 napot állni hagyjuk.

Naponta 2x 3x keverjük meg, vagy rázzuk át az elegyet.

Amikor úgy gondoljuk, hogy készen van, akkor az elegyet egy nagy fazékba szűrjük, én először egy durva szűrőt, majd egy leves szűrőt használok.

Egy kisebb lábasba tesszük a cukrot és kb. 1-1,5 liter vizet, és folyamatos kevergetés mellett szirupot főzünk belőle, aki édesebben szereti tehet bele több cukrot. A szirup akkor jó, ha már nem zavaros, hanem szép áttetsző színe van.

Hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt összekeverjük a leszűrt bodzalével, és hozzátesszük a citromsavat, a borkősavat és egy pici nátrium benzoátot.

Ezután alaposan tisztára mosott jól zárható üvegekbe töltjük.

A szörpnek igen magas a cukortartalma, így ha oda szeretnénk figyelni a kalóriabevitelre, akkor sokat nem szabad belőle fogyasztanunk. Fogyókúra idején ez általában véve mindenre igaz. Ha gondunk van azzal, hogy ellenálljunk a finom falatoknak, akkor segíthetnek a fogyasztószerek, mint a Genesis Sibutramine, Adipex Retard, Adipex-P, Semaglutide Ozempic, Genesis Clenbuterol.  Mielőtt azonban Semaglutide rendelés mellett dönt érdemes tájékozódni a termékkel kapcsolatban!

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük