Tömeges SMS-küldés – online marketing

tomeges-sms-kuldes-seoMiért hatásos az SMS tömeges küldése?

Az online kommunikáció jelenlegi fejlettségi fokán akár azt is mondhatjuk, hogy az SMS-küldés az elavult kapcsolat tartási formák közé tartozik, hiszen akár a Skype, akár a Facebook sokkal fejlettebb platformot és sokoldalúbb információcserét tesz lehetővé. Hasonlóan vélekedünk, ha nem a felhasználók közötti kapcsolattartás, hanem az üzleti marketing felől közelítjük a kérdést: első pillantásra úgy tűnik, egy jó infografika vagy pláne egy videóreklám sokszorosan hatásosabb lehet, mint egy 160 karakteres szöveg. Ám ne ítélkezzünk elhamarkodottan. Vegyük figyelembe, hogy a rövid szövegüzenet egyenesen a mi mobilunkra érkezett, még ám „spontán módon”, legalábbis abban az értelemben, hogy nekünk nem kellett érte semmilyen erőfeszítést tennünk: nem mi kerestünk rá valamire a Google-ban, nem egy megnyitott honlapon ugrott elénk, nem egy izgalmas online játék közben jelent meg a képernyőnkön, nem egy az okostelefonunk valamelyik alkalmazását használva lettünk rá figyelmesek. Nem: valaki küldte nekünk, akinek fontosak vagyunk.

mobil online kommunikációEz a valaki minden bizonnyal egy üzletlánc marketingigazgatója, mi pedig azért vagyunk fontosak neki, mert törzsvásárlói vagyunk az adott hálózatnak: hát hiszen mi magunk adtuk meg a mobilszámunkat, amikor a törzsvásárlói kártyát megkaptuk. Ezért küld nekünk SMS-t a marketinges főember, ha nem is ő személyesen. Tudatja velünk, milyen új áru kerül bevezetésre, milyen akciók lesznek a héten, mire kaphatunk kedvezményt, hogy szerezhetünk bónusz pontokat, ajándékot, kupont, nyeremény luxusjachtot. Hát persze.

Valahol persze azt is tudjuk, hogy tömegesen kaptak a vásárlók ugyanilyen SMS-t. Ezrével, tízezrével,de az is lehet, hogy százezrével, ha egy multi cégről van szó: mégis személyesen megszólítva érezzük magunkat. Ránk gondoltak, ránk számítanak.

Na, ezért nem elavult marketingfogás a tömeges SMS-küldés és ezért összehasonlíthatatlanul eredményesebb más módszereknél a célcsoport tagjaira koncentráló SMS-kampány.

Az SMS kampány sikerének titka

Ezért válaszolhatunk a kérdésre, hogy miért hatásos a tömeges SMS küldés? ezzel a ténymegállapítással: a siker titka az, hogy a leghatékonyabb mobil marketing eszköz

 • az SMS-kampány mint marketingeljárás egyszerre fókuszál célcsoportra, annak egészére
 • és egyszerre üt meg személyes hangot a csoport minden tagjára nézve.
 • egyidejűleg közöl a vásárló szemára hasznosnak látszó információt, mintha az ő érdekeit szolgálná
 • és ugyanakkor ezzel mozgósít, élénkíti az értékesítést a saját profitja érdekében

Kutatások bizonyítják, hogy a jól megtervezett és lebonyolított SMS-kampány során a beérkező szövegüzenetek sokkal nagyobb arányban váltanak ki interakciót, mint bármilyen más marketingeljárás során.

Mobilmarketing – tömeges SMS küldés

online-sms-marketing

Keresőmarketing és honlap optimalizálás

A TIP10 Google-helyezésre, esetleg első keresőtalálati helyre aspiráló, 100 %-okosan optimalizált keresőbarát weboldal témája és kulcsszavai: online marketing, mobiltelefon alkalmazás, csoportos üzenet küldés, mobilmarketing módszer, tömeges sms küldés mobilhálózatra, gateway mobil telefonos online eszköz használat, okostelefonok, mobilapplikáciok – vállalati smsküldő honlap optimalizálása a Google első hely eléréséért

Online SMS-küldés: Gateway

Amennyiben a marketingüzenetek feladója nem tucatnyi, hanem tízezres, százezres vagy milliós nagyságrendben tervezi elérni a címlistáján szereplőket, akkor nyilván nem egy mobiltelefonról fogja irányítani a kampányt. Sok ezres cím kezeléséhez az adatbázisban és az sms-üzeneteknek a mobilhálózatok felé történő azonnali továbbításához a speciális célra kifejlesztett program és rendszer szükséges, amely mobiltelefon nélkül, online felületről, saját PC-re telepített kliensszoftver segítségével szolgál a kampány lebonyolítására. Ez az úgynevezett Gateway SMS program, amely erős szerverháttérrel biztosítja a kézbesítések nyomon követését, az ügyféloldali visszajelzések és értékesítési interakciók nyilvántartását és a statisztikai dokumentációk kezelését. A magyar online marketing szférában számos szolgáltató használ ilyen rendszert és kínál tömeges sms küldést ingyen próbalehetőséggel.

Sms marketing – Online marketing

Az Első Budapesti Mobilkommunikációs Centrum online képzést hirdet 2017-re középhaladó mobilmarketingeseknek a következő kurzusokban:

 • A mobiltelefon története, fejlődése, generációi
 • Egyidejű csoportos üzenetküldés – az SEO-marketing alapjai
 • A tömeges számban küldött sms szerepe az értékesítésben
 • A rövid szöveges üzenetekre épített telefonos kampány előnyei
 • Keresőmarketing eljárások:honlap optimalizálás, google-seo
 • Okostelefonon megjelenő hirdetés, reklámszöveg
 • Tartalom- és kereső-marketing – zöld linkmarketing honlap
 • Online indítható mobil üzenetküldő szolgáltatás az interneten
 • az online kommunikáció története, információcsere az interneten
 • A Gateway sms kampány felhasználási területei
 • Piackutatás, üzletpolitika. Mobilmarketing stratégia
 • Telefonos közvélemény kutatás és első tanulságai 2016-ban
 • online kommunikáció, tartalommarketing – honlap szöveg laptopra
 • releváns kontextus építésére van szükség
 • << szolgáltatási és értékesítési marketing honlapok optimalizálása