A Google első oldalára kerülni

Kapcsolat: Árajánlat keresőoptimalizálási szolgáltatásra első helyre kerüléshez. Kérjen tanácsot, segítséget.

google első oldalra kerülés

Hogyan lehet a kereső első oldalára kerülni?

Első hely: Google keresés – első oldal

Alapvetések: hogyan lehet? A Google organikus találati rangsorának első helyét megcsípni vagy akár csak a TOP10-be felkerülni valamely keresőszóval igencsak nehéz akkor, ha jelentős konkurencia mutatkozik, vagyis számos olyan konkurens weboldal létezik, amelyet ugyanerre a szóra optimalizáltak és erre rákeresve jól szerepel a találati listán (SERP oldalak). Ha ezek hosszabb ideje létező, releváns tartalmú, magas forgalmat lebonyolító, jól optimalizált és jelentős külső webtámogatást élvező, nagy backlink-profillal rendelkező honlapok, netán nagy presztízsű portélok, akkor óriási kihívás közéjük kerülni saját, estleg újonnan készített szájtunkkal, és bizony nem könnyű feladat az élre kerülve sorra letaszítani a veterán oldalakat dobogós helyükről. Ez csak kiváló eredeti / egyedi tartalom előállításával, a keresőszempontok maradéktalan érvényesítésével és kreatív módon felépített (lehetőleg szemantikus összefüggésekre alapozott) linkprofil támogatásával lehetséges – és ezek mindegyikének a megléte esetében sem történhet egyik napról a másikra az előre kerülés a keresőben – hetekre, hónapokra lehet szükség a siker eléréséhez.

A SEO-szakértő feladata a pozíciójavítás

seo szakember - google szakértőUgyanis a keresőrendszer egyik sajátossága, hogy felfigyel az új webhelyekre és a friss tartalmakat gyakran előre sorolja, a másik jellegzetessége azonban az, hogy az egyszer már TOP pozícióba sorolt weblapokat hosszú időn keresztül megtarthatja ebben a helyzetben. Ám ahogy az interneten minden efemer, így a helyezések is állandó mozgásban vannak, nincsenek örökre kibérelhető helyek, ennélfogva akkor is bízhatunk a sikerben, ha egyes konkurens weboldalak kirobbanthatatlannak látszanak. Ilyenkor valóban elég nehéz a kereső első oldalára kerülni, pláne problémás és rengeteg munkát, türelmet igényel a keresőmarketing teljes arzenálját bevetni kész szakértőtől a Google első helyre kerülés megvalósítása. Ám az akár vidéken, akár Budapesten működő, a weboldal optimalizálásban járatos, linképítésben és PR-ban is hozzáértő SEO-szakember hitvallása az, hogy a technikai körülmények megszabta bizonyos reális határokig minden honlap optimalizálható és minden kulcsszavas pozíció javítható. Neki éppen ez a feladata, ha sikerdíjad vagy havídajas keresőoptimalizálásra kapott és vállat megbízást.

Hogyan lehet a Google első oldalára kerülni keresőoptimalizálással?

Törekedhetünk tehát az első hely megszerzésére, de talán lélektanilag is indokoltabb a honlapoptimalizálás első fázisában szerényebb célt kitűzni, ez a kisebb falat pedig lehet az első oldalra kerülés a Google keresőben. Ha sikerül a TOP10-ben tartósan benne maradni, folyamatos fejlesztéssel elérhetjük a lassú előrébb lépegetést. Minél feljebb érünk, annál élesebb a verseny – de annál jobb érzés a pozíciószerzésben lekörözni a versenytársak honlapjait. Az alábbi linkre kattintva megnyíló optimalizált honlap például 3 év munkájával lett első helyezett a Google első oldal kulcsszóval. Organikus forgalmát azonban inkább a SEO-szakértő kulcsszó hozza, ezzel a második helyen szerepel kilenc további keresőmarketing-szakember Top10-es weblapja között. [A pozíciók hétről hétre változnak, jelenleg másként fest a rangsor, mint a bejegyzés keletkezésekor. A jelen blog helyezései is fluktuálnak.]

Első oldal a keresőben: hogyan kell, hogy lehet?

Az optimalizációs cél tehát világos, a kérdés inkább az, hogyan juthatunk idáig. Ha egy új weblap a TOP 100-ban sincs benne, rosszabb esetben egyáltalán nem került a kulcsszavas találatok közé esetleg nincs is indexelve -, akkor ugyan miként érhetjük el az ennél sokkal jobb helyezést? Mi a teendő?

Feladataink sorában az első helyen a tartalomoptimalizálás áll. Weboldalunk számára a robotok által jól feltérképezhető olyan honlaptartalmat kell kialakítanunk, amely

 • egyrészt megfelel az általános keresőszempontoknak
 • másrészt megfelelő kulcsszavas relevanciával rendelkezik

Mindkét pont önmagában is eléggé összetett, így komplex seo-optimalizációs stratégiát és ezt megvalósító gyakorlatot igényel. A keresőelvárások egy része ugyanis technikai-szerkezeti jellegű, így többségüket a forráskódban és a weblap felépítésében lehet kialakítani, illetve szerveroldalról biztosítható (pl. a betöltődési sebesség, újabban főleg 4G-hálózatú mobilokra nézve). A szempontok másik része főleg a szöveges tartalomra és az abba ágyazott elemekre vonatkozik.

Organikus, releváns tartalom + prémium linkek

Ugyanezt a kettősséget mutatja a kulcsszóhasználat is: amint elkerülhetetlenül szükséges számos keyword elhelyezése a meta tagekben, url-ekben, ugyanúgy fontos a h1-h3 címek, alcímek kulcsszavas kialakítása, a képek attribútumainak (fájlnév, alt és title text, képszöveg – felirat) helyes megválasztása, a linkszövegek és buborékszövegeik képzése. S ha ez nem lenne elég: mindennek összehangoltan kell történnie, az eredmény nem lehet egy kívánalmaknak pontról pontra megfeleltetett, de széteső webhalmaz; a honlap szerkezeti elemei és szöveges tartalma szerves egységet kell, hogy alkosson, például az oldal neve ki kell hogy fejezze annak lényegét, leírásának ezt a lényeget egy kb. 160 – 250 karakteres mondatban kell tömören kifejtenie, a szövegbe ékelt címeknek pedig egységet kell alkotniuk az alájuk helyezett bekezdések tartalmával. Mindezt szervesen egészítik ki a képek, linkek, táblázatok, felsorolások és szövegkiemelések, alkalmanként videók vagy más beágyazások.

A Google-algoritmus fejlett mesterséges intelligenciával rendelkező program (MI), képes ezt az egységet felismerni és analizálni, mint ahogy a széteső tartalomban is felismeri a kényszerű, manipulatív megfeleltetéseket, redundáns komponenseket. Így aztán nemcsak a kívánalmaknak kell megfelelni, hanem az elvárásoknak eleget téve kompakt, koherens és konzisztens webtartalmat kell kifejlesztenünk élpozíciókra aspiráló honlapunk számára. Ez komoly szakmai kihívás, szerkesztői, szövegírói kvalitásokat és a keresőoptimalizálás elméleti kérdéseinek ismeretét feltételezi. Éppen ezért kapcsolódik ehhez a munkához mind az előzetesen elvégzendő, mind az utólagos ellenőrzés végett ajánlott alapos honlapelemzés.

A második helyre soroljuk, de legalább olyan fontos optimalizációs követelmény a linkprofil építés. A webtartalmak hipertext jellegűek, hivatkozásaik felhasználása legális keresőmarketing eszköz, történjen bár tematikus portálok bevonásával vagy PR-cikkek megjelentetésével. Ha az online visszacsatolás egyrészt igen magas értékű webhelyek bevonásával történik, másrészt a hivatkozó oldalakat magukat is optimalizáljuk és saját jogon organikus forgalom indul rájuk, akkor emelt szintű, azaz prémium linképítésről beszélhetünk – érthetően a SEO-szolgáltatást végző részéről ez magas árak mellett történik

Google-helyezés javítása – a bejövő linkek szerepe

Hasonlattal élve: ha a honlap-optimalizálás nem más, mint az internet óceánjára bocsátott  vitorláshajó legjobb tulajdonságainak, ergonómiájának a kialakítása, akkor a backlink építés nem más, mint szél gerjesztése ahhoz, hogy vitorlásunk célba érjen. Hiába a remek hajó a pompás vitorlázattal, szél nélkül még az öbölből sem tud kifutni. De orkán is hiába fú, ha csak egy nehézkes dereglyével szállunk versenybe.

Az organikus helyezések javításának eljárásait sorra véve a linkek szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Tanácsként kevés annyit mondani, hogy készítsünk keresőbarát weboldalt és optimalizáljuk a honlaptartalmat. Emellett feltétlenül építsünk hiteles linkprofilt! Mert minél több értékes külső webhelyen sikerül saját oldalunkra mutató szöveges hivatkozást elhelyeznünk, annál könnyebb a Google első oldalának elérése. A keresőmarketing tanácsadás kiterjed arra is, hogy a hivatkozói hálózat kiépítésekor ne feledkezzünk meg a tartalmi összefüggések biztosításáról, azaz egyfelől a releváns kontextus meglétére bazírozzunk, másrészt kövessük kulcsszavaink fogalmi hálóját: linkeljünk kapcsolódó témákat érintő lapokról. De a bejövő linkek szerepének alábecsülése nélkül éljünk a további SEO (keresőoptimalizálás) és SEM (keresőmarketing) eljárások nyújtotta lehetőségekkel is, például regisztráljuk weboldalunkat a Google Analytics, SC és más statisztikai rendszerekbe, használjuk a tartalommegosztás és a közösségi marketing szerteágazó lehetőségeit.

A SEO célja az organikus helyezések javítása, a forgalomnövelés

a Google keresőben előre kerülni

Hogyan lehet a Google keresőben előre kerülni

Végül is hogyan lehet a Google keresőben előre kerülni? A lényeg ennyi: keresőbarát weboldal készítése + honlaptartalom optimalizálás a kulcsszavas relevancia biztosításával + releváns kontextusra alapozott módszeres linképítés a szemantikus összefüggések figyelembe vételével. Hogyan: Első oldalra kerülés a Google keresőben. A Seo honlap optimalizálás fogásai, top10 helyezés, keresőmarketing tippek ingyen, honlapoptimalizálás, seo-marketing, első oldal: a google keresőben első helyre kerülés – organikus találatok listája, szemantikus web optimalizálás, helyezés javítás budapesti SEM és white hat SEO szakértő segítségével

Google első helyre kerülés keresőmarketing módszerrel

Google első helyre kerülésHogyan kell, hogy lehet? – a jelen  elsohely.net/google-elso-oldal blogbejegyzés erről szól a nem teljesen laikus olvasóknak. A lényeg: találati helyezés javítás webtechnikai módszerekkel: keresőbarát weboldal készítésével, honlap optimalizálás végzésével + PR-cikkes és/vagy prémium linképítés alkalmazásával. Az általános tanácsadás azonban ritkán elég, konkrétumokért adjon megbízást weboldal elemzésre és a teendők összeírására vagy végeztesse a műveleteket profi szakemberrel. Hogy  mi a Google első helyre kerülés ára? – azt nem lehet előre tudni, de a havidíjas SEO keresőoptimalizálás árak szabottak, eredménye az organikus találatok közt a folyamatos honlap előresorolás. A cikkből megtudható, ha mégsem, keress rá:

 • Mi a releváns tartalom és a kulcsszó-relevancia?
 • Hogyan lehetséges az előresorolás biztosítása a keresőmarketing eszközeivel?
 • Mi a szemantikus web és a fogalmi háló?
 • Mi a látens szemantikai indexelés?
 • Mi a SEO-szértő feladata havidíjas megbízásnál?
 • Mi Google Page Experience algoritmus?

Hasonló kérdésekre választ, a honlap-optimalizálás és szemantikus linképítés részletesebb megismeréséhez ajánlott olvasmányt a témában társblogunkban talál:

Első hely – Google top oldalak

Miért fontos az első hely a Google keresőben?

google-elso-hely

A honlaptartalom optimalizálása és a kreatív linképítés lehetővé teszi a weboldalak számára az első helyére kerülést a Google keresőben. Ismerkedj meg a keresőmarketing-eljárásokkal: leírások, tippek, fortélyok

 1. tény: a magyar weben az összes internetes keresésekből 96 % a Google részesedése.
 2. tény: a felhasználók 87 %-a az első találati oldalról választ terméket, szolgáltatót.
 3. tény: a keresők 91 %-a mindig rákattint az első helyen szereplő linkre.

E tények ismeretében kell-e hangsúlyozni, mekkora a jelentősége annak, ha egy weboldal TOP pozíciót szerez a keresőtalálati listán az organikus találatok közt. Mivel a szolgáltató szférában és a fogyasztói vásárlásban az online üzletek száma dinamikusan növekszik, az élmezőnybe kerülő honlapok mögött álló vállalkozások jelentős piaci előnyre tesznek szert a hátrább sorolt konkurensekkel szemben. Így hát elemi üzleti érdek fűződik az első oldalra, első helyre kerüléshez.

Ebben persze biztosra menni lehetetlen, mert a Google rangsorolási szempontja titkosak és folyton változnak, de:

az első helyre kerülés esélye növelhető a témáját illetően releváns tartalmú, keresőbarát honlap készítésével és jó minőségű, erős linkprofil építésével.

Ugyancsak hozzájárulhat a Google-helyezés javításához a legális keresőmarketing eljárások alkalmazása (tartalommarketing, PR-cikkek, közösségi marketing, tartalom- és linkmegosztások). Hogy pontosan mit jelentenek ezek a fogalmak (releváns tartalom, keresőbarát honlap, linkprofil, keresőmarketing…) az megtudható a felső menüben megadott linkek alatt nyíló webhelyeken. Ezen az összefoglaló weblapon jegyezzünk meg annyit, hogy:

azoknak a módszereknek az összességét, amellyel egy weboldal esélyét növeljük az első oldalon vagy első helyen való megjelenésre, keresőoptimalizálásnak (SEO) nevezzük, és ennek két fő ágazata a honlapoptimalizálás és a linképítés.

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy az első hely megszerzésére és megtartására senki nem adhat garanciát, de szakszerű és kitartó munkával elérhető, hogy az optimalizálás alá vett honlap pozíciói javuljanak. Ezt egyfelől a honlaptartalom alkalmassá, keresőbaráttá tételével lehet elérni, másfelől azzal, hogy értékes külső weboldalakról hivatkozunk a céloldalra. Mindkét folyamat igen komplex szemléletet követel és keresőszempontok, megfeleltetések tucatjainak figyelembevételével történik. Ehhez alapos szakmai ismeretekre, kreativitásra és az e téren szerzett gazdag tapasztalatra van szükség.

A SEO-szakértő pozícionálja első oldalra a honlapot

 • egyrészt ismeri a Google hivatalos dokumentumait, így a webmestereknek szóló ajánlásokat és a tartalomértékelésről készült leiratot,
 • másrészt figyeli a keresőcég belső embereinek a nyilatkozatait, blogbejegyzéseit,
 • harmadrészt a szakmai blogokból ismeri meg más szakemberek tapasztalatait, véleményét
 • mindezeket összeveti évek hosszú során szerzett saját tapasztalataival
 • végeredményben olyan tudásanyag birtokába kerül, amelyet hatékonyan és kreatívan alkalmazva jó eredményeket tud elérni a honlapok találati helyezésének a javításában.
google első hely - honlap optimalizálás

A Google a honlapoptimalizálást első helyre sorolással honorálja

SEO alapfogalmak – honlaptartalom optimalizálása

Honlapoptimalizálás:

Annak elérése, hogy:

 • a) a honlap keresőbarát legyen, azaz formai és tartalmi jegyei eleget tegyenek a Google elvárásrendszerének (ezek egy része ismert a webmesterek számára készült ajánlásokból, egy másik része kikövetkeztethető a fejlesztők, vezetők nyilatkozataiból; de ennél is fontosabb a saját tapasztalat);
 • b) annak elérése, hogy a honlap a lehető legnagyobb megfelelést, hitelességet, relevanciát mutassa az adott kulcsszavakra nézve.

A két pont alá összességében több tucatnyi kritérium sorolható, de az összes elvárásnak a gyakorlatban igen nehéz eleget tenni, ám az mindenképpen szükséges, hogy az elsődleges fontosságúak mindegyike, és a másodlagos fontosságúak közül is minél több érvényesüljön. Egyetlen honlapon általában 5-6 igen fontos és legalább ugyanennyi kevésbé fontos szempont érvényesítése már jó eredménynek számít, de keretként érdemes legalább 20-25 szempontot szem előtt tartani.

Ezzel együtt tudni kell, hogy a Google utóbbi időben érvényesített gyakorlatában

 • a SEO-szempontoknak való formális megfelelés vesztett jelentőségéből
 • ehelyett igen fontossá vált az egyedi, információgazdag és az adott témát illetően releváns tartalom megléte, továbbá egyre több hangsúly esik a felhasználói élményre, pontosan ugyan nem tudni, a Google vezetői mit értenek és algoritmusai mit hogyan értékelnek ezzel kapcsolatban, ám annyi bizonyos, hogy a weboldalakon jól érzékelhetően, átláthatóan kell megmutatni azt a „dolgot”, amely tárgyát képezi, és melynek kulcsszavaival jó pozíciókra pályázik
 • a főleg formai szempontokat nem mechanikusan kell érvényesíteni, hanem variációs kreativitással – el kell kerülni a nagyon mesterséges, nagyon céltudatos „steril” megoldásokat: ezeket a Google manipulációként értékeli és hátrasorolással büntetheti
 • ugyanakkor a nagyobb eltérések, a túlságosan szabad értelmezés csökkenti az egyes tényezők hatásosságát
 • tehát: a formai elvárások teljesítésében meg kell találni a jó középutat a még hatásos, de már nem merev megoldások között

Linképítés – linkprofil létrehozása:

A linképítés off-site munka: hivatkozói háttér, úgynevezett linkprofil létrehozása. Tudható, hogy a Googlealgoritmusok a honlapra való hivatkozások alapján is értékelik az adott website relevanciáját, kvalitásait, fontosságát. Egyáltalán nem mindegy, milyen külső webhelyekről érkeznek a backlink utalások, fontos ezek értéke, tamatikus illetékessége, fontos a szövegkörnyezet – és temészeten a link anchor szövege is. A kulcsszavas anchor text használata külön kis tudomány, ugyanis a töményen kulcsszavas linkek büntetést válthatnak ki, viszont ha nem használunk kulcsszavakat, akkor nem tudjuk éppen ezekkel a kifejezésekkel javítani a pozíciókat.

Keresőoptimalizálás (SEO) – keresőeszköz optimalizálás:

A keresőoptimalizálás nem más, mint a honlapoptimalizálás és a linképítés együttvéve, bár gyakran csak az első fogalomra értik. A SEO-záson alább is leginkább a honlap formai és tartalmi Google-megfeleltetése értendő. A kifejezés kissé félrevezető, mert nem a keresőt, hanem a weboldal optimalizáljuk, illetve megfelelő támogatói hivatkozás-hálózatot építünk számára.

Honlapegység, tartalmi relevancia

A weboldal legfontosabb információcelláinak a tartalma szerves egységet kell, hogy képezzen.

Jelesül ezeket a helyeket kell szerves tartalmi egységbe rendezni:

 1. domain (internetes cím, elérhetőség)
 2. title (a weblap neve, címe)
 3. description (a site leirása a forráskódban)
 4. keywords (a kulcsszavak felsorolása a forráskódban),
 5. az oldal látható szöveges tartalma

(ide sorhatók még: a képek attribútumai – pl. helyettesítő szöveg, buborékszöveg – a belső és külső linkekhez kapcsolódó szövegek – anchor text, title -, táblázatok stb.)

– ezeknek tehát kölcsönös tartalmi megfelelésben kell lenniük, szerves egységet kell képezniük. Nevezetesen:

 • egyfelől az első négy faktornak adekvát módon kell rámutatnia a teljes oldaltartalom lényegére,
 • másfelől egymással összhangban kell őket kialakítani,
 • harmadrészt magának az oldalszövegnek is adekvát módon kell tükröznie a névben, leírásban, keywords felsorolásban megadottakat.

A „munkamegosztás” az egyes elemek között:

 1. a domain egy-két szóban megragadja az oldal karakterét, lényegét
 2. a Title megadja az oldal nevét, amely a tartalom párszavas összefoglalása
 3. a description a domainben és címben megadott rövid utalást pontosabban kifejti kb. 150-160 karakterben
 4. a keywords meta-tag kiemeli a honlapra legjellemzőbb, legfontosabb szavakat
 5. a teljes szövegtartalom megfelelő részletességgel kifejti azt, amit az előző elemek röviden megneveztek.

A puszta szóegyezéseken túl ez nagyjából azt jelenti, hogy ezt öt elemet szerves egészként kell kezelni és kialakítani.

Az egyezések és eltérések, a jelentések és formaváltozatok összehangolt egybeszerkesztése rálátást, körültekintést, tapasztalatot igényel. A teljes összhang nem könnyen áll össze, de törekedni kell rá. Gyakran van szükség menet közben javításokra: ha bővítjük a szöveget, változtatni kellhet az első három elembe is valamit, ha a névben, leíráson változtatunk, ennek utána kell mennünk a főszövegben, stb. A munka során csiszolódik egybe a dolog.

Tehát: amikor majd új szövegek kerülnek a főoldalra, a szövegíró szeme előtt lebegjen a meta-tagek tartalma, amikor a kulcsszavakat és a leírást begépeli a megfelelő helyre: legyen a fejében, mi szerepel az oldalon. A tiszta szóegyezéseket persze könnyű ellenőrizni, de itt többről van szó: egyszerre fogalmi és formai harmóniáról. A lassan mesterséges intelligenciaként működő Google-algoritmusok okosabbak, mint sejtenénk! Leleplezik a szövegmanipulációt.

releváns tartalom - Google első helyezés

A Google első helyezés eléréséhez releváns tartalom szükséges. SEO

Ennél bonyolultabb feladat a tartalmi relevancia mellett a kulcsszavas relevancia biztosítása: ennek hiányában a weboldalnak nincs reális esélye a jó Google-szereplésre.

 • Első helyre kerülés
 • Google első oldal

GOOGLE TOP WEBLAPOK – ELSŐ HELY, ELSŐ OLDAL

Az Első hely mint optimalizációs cél. A keresőtalálatok közt a top 10 jelentősége óriási. Első oldal a Google keresőben: kereső-találat, organikus helyezés. A releváns tartalom és a keresőbarát weboldal a siker zálóga, ezt célozza a honlap optimalizálás. Ehhez járul a keresőmarketing számos eljárása, így a linképítés és a közösségi marketing.

Google első hely

A keresőben a TOP 10 kulcsszavas találat közé kerülni csak intenzív és hosszú távú SEO-tevékenységgel lehetséges. Ezek:

 • a honlap optimalizálás
 • és a linkprofil építés

A kiegészítő keresőmarketing eljárások közül érdemes kiemelni az AdWords hirdetéseket (ezek eredményessége a normál kulcsszavas találati helyezések javulását is magával hozhatja) és a közösségi marketinget. A cél minden esetben: a Google első helyezés elérése az organikus találatok között. A weboldal optimalizálás során az első pont a keresőbarát honlap készítése, amelyre az adott témában releváns tartalom kell hogy kerüljön. Hogyan: első helyre kerülés a Google-ban.

Kulcsszavak kereséshez: webtartalom, keresőmotor optimalizálás, első helyre kerülés, seo, keresőbarát weboldal, tartalom marketing, weblap, organikus találat, releváns tartalom a honlapon – top helyezés, top10 pozíció találat.


Balla D. Károly Google SEO-marketing weboldala. SEM portál. Honlapoptimalizálás és keresőmarketing, Google helyezés javítása. Első hely a Google keresőben ilyen további kulcsszavakkal, piréz irodalom, keresőoptimalizálás blog, hangos könyv letöltés, mi az őstörténeti Arvisura. Teljesítmény és áramerősség számítás: watt, emper, volt. Mi a szemantikus web? Miért fontos a relevancia?

SEO 2018: Laptop szerviz és Terasz beépítés

Folytatódnak az optimalizációs helyezés javító programok a notebook márkák és alkatrészek neveivel, valamint a télikert gyártás – teraszbeépítés témakörben.

Google első hely – Első hely a keresőben. Google TOP 10 honlapok. Releváns tartalom optimalizálás, keresőbarát weboldal, kreatív linképtés ára, keresőmarketing és tartalommarketing tippek