Google első helyezés, első találat

Weboldal pozicionálása a találatok első helyére

Tudjuk, hogy milyen nagy a lélektani értéke a Google első helyezés elérésének a honlaptulajdonosok körében. Mágikus ereje mögött azonban reális üzleti mutatók állnak. E webhelyen részletes elemzést írtunk arról, miben is rejlik a jelentősége annak,  hogy egy honlap a Google első oldalára kerüljön, ahol is a hirdetett (fizetett) linkek után 10 normál találat sorakozik (ezek sorrendjét nem a laptulajdonos tőkeereje, hanem az határozza meg, hogy az adott weblap mennyire keresőbarát és tartalma milyen mértékben nyújt releváns információkat azokat a kulcsszavakat illetően, amelyekre a keresés indult). Ennél csak egy lehet fontosabb, hogy a TOP10 helyezésen belül weboldalunk a Google első helyét foglalja el az organikus találatok között. Ezzel kapcsolatban két számadatra hívtuk fel a figyelmet: az első 10 linkre eső 100 kattintásból több mint 40 éppen a legelsőre esik. Ennél is beszédesebb tény, hogy ha valaki lehívott egy keresési eredményoldalt, akkor 91 % annak a valószínűsége, hogy az első linkre mindenképpen rákattint.

google első helyezés

Google helyezés, első organikus találat

Részletesen bemutattuk azt is, hogy a keresőtalálatok közötti jó szereplés hogyan érhető el a tartalmi alapú honlapoptimalizálás és a keresőmarketing eljárásaival. Eközben figyelembe vettük a keresőszoftverek fejlődésének új és újabb vívmányait, nevezetesen azt, hogy ezek az algoritmusok ma már a gépi tanulás révén egyre inkább alkalmasak a szövegértelmezésre és mesterséges intelligenciájuk kiszűri nemcsak a fals vagy értéktelen tartalmakat, hanem az illegálisnak tartott módszerekkel való próbálkozásokat is. Korábban ezekért szigorú büntetést járt, most leginkább az történik, hogy a szabálytalan mesterkedések semmilyen eredményt nem hoznak. Emiatt lett különleges jelentősége a honlapszövegnek mint a jó pozíciókba juttatni kívánt oldalon, mind azokon a weblapokon, amelyek külső hivatkozásokkal (szöveges linkekkel) támogatják a céloldalt.

Hogy egy példával mindezt érthetőbbé tegyük:

Az első Google-helyezés elérése laptop akkumulátor töltő kulcsszóval

laptop akkumulátor töltő

Top weblapok: laptop akku töltő

A keresőmarketing megbízás tárgyát egy multifunkcionális portál pozíciójavítása képezte. A webhely egyszerre működött cégbemutató honlapként, online alkatrészáruházként és a szervizi munkálatokat mint szolgáltatást bemutató hirdetési helyként. A cél az volt, hogy a website minél több szolgáltatás nevére és minél több alkatrésznévre keresve az első helyre kerüljön. A sorban az első természetesen az általános laptop szerviz kulcsszó volt, illetve ennek long tail változatai a a garancián túli és a márkafüggetlen jelzőkkel egészültek ki, továbbá a javítóműhely működési területét megnevező Budapest városnévvel.

A siker elérése érdekében nemcsak a célzott weblapra kerültek fel az adott kifejezéseket érintő adekvát szövegek, hanem azokra a honlapokra is, amelyek kívülről támogatták szöveges hivatkozásaikkal. Érhető módon ezek a külső egységek akkor adhattak hatékony linktámogatást, ha maguk is optimalizáltak és releváns tartalmúak voltak. Azaz: hogy a keresőmarketing projektum során felépített weboldal relevánst linkekkel támogathassa a célhely Laptop akkumulátor és Laptop töltő című és témájú aloldalait, ahhoz célszerű volt nemcsak létrehozni, hanem pozícióba is juttatni egy külső weblapot, amely a laptop akkumulátor töltő kombinált kulcskifejezéssel jól szerepelhet a találati rangsorban. A nagy körültekintéssel elkészített Laptop akkumulátor töltés, helyes gondozás című webhely hosszú és kitartó munkával valóban az élbolyba került számos keresőkérdéssel, a megcélzott háromszavas kulcsszóval meg éppenséggel valóban a Google első pozícióját szerezte meg. Tessék csak rákeresni, működik a rövidebb verzióval is: laptop akku töltő. (Jellemző, hogy a keresőoptimalizáló folyamatban készült projektoldalt erre a keresésre éppen a célzott alkatrész webáruház lapjai követik.)

Talán teljesen nyilvánvaló, hogy ha egy site élpozíciót szerzett bizonyos keresőkifejezésekkel, akkor a rajta elhelyezett linkek erre vagy hasonló keresőszavakra nézve nagyon hatékonyak a relevanciájuk magas foka és internetes autoritásuk okán. Hiszen ha a Google első helyre értékelte, akkor az innen támogatott oldalakat és hiteles, mérvadó webegységeknek gondolja – és ugyanúgy TOP helyezésre tartja érdemesnek. A kattintások nagy száma, azaz az organikus forgalom radikális megnövekedése így érhető el.

 


A SEO-szakértő által végzett honlap optimalizálás célja az organikus helyezési pozíciók javítása: ez azért kulcsfontosságú, mert az első találatot elért weboldal üzleti előnyt élvez alulmaradt konkurenseivel szemben.

  • Linktámogatás: Asus töltő és Dell akkumulátor – laptop szerviz Budapest.
  • Módszer: Honlap optimalizálás – linkprofil építés – SEO
  • Az első helyre kerülés jelentősége, hogy megugrik a forgalom

Szemantikus és derivált honlap optimalizálás

katt! >> OLVASD TOVÁBB!

Áramerősség kiszámítása – Teljesítmény számítás

Áramerősség kiszámítása: I = P / U

Az áramerősség kiszámítása teljesítmény és feszültség alapján

Az áramerősség értékét úgy kapjuk meg, ha a fogyasztó teljesítményét elosztjuk a rá kapcsolt feszültséggel.
I = P/U – ahol I az áramerősség (Amper), P a teljesítmény (Watt), U a feszültség (Volt)

Példák:

  • A 1610 wattos villanybojleren 230 volt feszültség mellett 7 amper erősségű áram folyik át.
  • A 115 W-os akkutöltő a 230 V-os hálózatra kapcsolva 0,5 A-t vesz fel.

Az áramerősség kiszámítása feszültség és ellenállás alapján

Az áramkörben folyó áram erősségét úgy kapjuk meg, ha a feszültséget elosztjuk a fogyasztó ellenállásával.
I = U/R – ahol I az áramerősség (A), U a feszültség (V), R az ellenállás  (Ohm).

Példa: 230 voltos hálózati feszültség esetén egy 460 ohmos ellenállású fogyasztó 2 amper erősségű áramot vesz fel.

Teljesítmény számítás: P = U × I

A teljesítmény kiszámítása feszültség és áramerősség

A teljesítményt úgy kapjuk meg, ha a fogyasztóra kapcsolt feszültséget megszorozzuk az átfolyó áram erősségével.
P = U × I, ahol P a terjesítmény wattban, U a feszültség voltban, I az áramerősség amperban.

Példák:

  • Ha a 230 voltos hálózatra kapcsolt laptoptöltő 0,2 amper erősségű áramot vesz fel, akkor  teljesítménye az adott pillanatban  46 watt.
  • Ha a 11.1 V kimenő feszültségű laptop akku 3 A-nyi áramerőőséget létesít a készülékben, akkor teljesítménye 33,3 Watt.
áramerősség kiszámítása - teseseljesítmény számítás

Kiszámítási képletek

Az itt látható ábrán a megjelölések az angol megnevezéseket tartalmazzák. A P (power) itt is a teljesítmény, az I (current) az áramerősség és az R (resistance) az ellenállás, a feszültséget U helyett V (voltage) jelöli. A rajzról a négy érték összes összes olyan képlete leolvasható, amely másik kélt érték összefüggését mutatja. A középső, belső körből kiválasztjuk, mit keresünk, a hozzá tartozó körcikkből a megfelelést aszerint választjuk ki, hogy mit ismerünk, mi van adva.

Ha például a teljesítményt (P) akarjuk kiszámítani és tudjuk a fogyasztó ellenállását (R) meg a ráadott feszültséget akkor a képlet P = V² / R.

Egy-egy érték négyzetének a kiszámítása nem okozhat gondot, a gyökvonást zsebkalkulátor segítségével végezhetjük el. Ha nincs kéznél, esetleg laptopunkon sem találjuk, segít a Google: elegendő begépelni, hogy online calculator – a megjelenő felületen minden számítást elvégezhetünk. De térjünk vissza az áramerősségszámításhoz.

laptop akkumulátor töltő teljesítményeAz amperben mért áramerősség kiszámításának képletét keresők az interneten a Google keresőbe gyakran a mértékegységen keresztül igyekeznek eljutni és ezt a kulcsszót gépelik be laptopjuk magyar billentyűzetén:

Amper kiszámítása

A választ lásd fent: Áramerősség kiszámítása adott teljesítmény és feszültség mellett:

I = P / U

Ilyen kérdés is gyakran érkezik:

1 amper hány watt? / 1 W hány A

A kérdés így eléggé szakszerűtlen, mert az amper – watt és watt – amper átszámítás csak a feszültség ismeretében lehetséges. Vagyis

1 amper annyi watt, ahány voltos a feszültség az adott áramkörben.

1 amper x 1 volt = 1 watt

– azaz egységnyi feszültség mellett 1 amper áram 1 watt teljesítményt ad, de 12 volt mellett már így helyes a számítás: 1 amper × 12 volt = 12 watt, azaz egy 12 volt feszültséget biztosító akkumulátor 1 amper áramerősséget leadva 12 watt teljesítményt nyújt, de a 230 voltos hálózat 1 amper esetében már 230 W-os  teljesítményű fogyasztót táplál. Ismer feszültség mellett így értendő a

Watt Amper átváltás.

A weboldal témája: Matematikai eszközök elektrotechnikai számításokhoz. Az áramerősség kiszámítása I = P / U képlettel. Teljesítmény számítás Watt mértékegységben, amper kiszámítása watt és volt összefüggésében. 1 volt x 1 amper hány watt?

Teljesítmény számítás és terhelhetőség adott feszültségnél. Watt, amper kiszámítása, átváltás a mértékegységek között. Gyakran feltett pontatlan kérdés: 1 amper hány watt? Az áramerősség érték kiszámítása úgy történik, hogy az áramkörbe kötött fogyasztó teljesítményét elosztjuk a rá kapcsolt feszültséggel. Teljesítmény kiszámítása: P = I*U. Google keresés és organikus találatok ilyen kulcsszóra: amper kiszámítása teljesítményből. További optimalizációs téma első helyre kerüléshez: Laptop akkumulátor töltő, Asus és Dell márka. katt! >> OLVASD TOVÁBB!

9 tipp a hosszabb akkumulátor élettartamért

laptop akkumulátor toltő

Laptop akku töltés

Laptop akkumulátor élettartam növelés, üzemidő hosszabbítás

Az alább felsorolt egyszerű lépéseket követve a maximum hozható ki a laptopok akkumulátoraiból, legyen az Dell, Lenovo, Asus, Acer vagy más típusú.

Mindannyian ismerjük az elrettentő érzést, amikor éppen egy megbeszélésen veszünk részt, épp úton vagyunk vagy egy osztályteremben készítünk feljegyzéseket – és a laptopunk kis híján felmondja a szolgálatot. Talán elfelejtettük magunkkal vinni a hálózati adaptert vagy egyszerűen nincs egy szabad konnektor a teremben. Bármi is legyen az ok, az akkumulátor kapacitása folyamatosan fogyatkozik, hiába vár még teendő ránk. Még így sincs minden veszve. Van néhány dolog, mellyel egy kis időt nyerhetünk az akku számára, így eleget téve egy esetleges határidő betartásnak vagy egy fontos e-mailra való válaszolásnak.

Ezek közül a technikák közül néhány arra szolgál, hogy a végső pillanatban még egy kis energiát facsarjunk ki az akkuból, mások viszont megelőző intézkedést jelentenek, melyeket legjobb végrehajtani még miellőtt az akkumulátor élettartama lecsökkenne. Van némi átfedés a rövid és hosszú távú stratégiák közt, amint azt látni fogjuk.

Rövid távú stratégiák az akku élettartamának meghosszabbításáért

Vészhelyzet esetén van pár dolog, amit azonnal megtehetünk az akku életben tartásáért. E cselekvések egyike sem fogja ténylegesen növelni az akku energiaszintjét, ám csökkenteni fogja a laptop által használt energia mennyiségét, lehetővé téve, hogy egy pár értékes percig még használni tudjuk a készülékünket.

1. Aktiválja a laptop Energiatakarékos mód opciót

A legtöbb energiatakarékosságra tervezett opció szem előtt tartja az akkumulátor élettartamának meghosszabbítását egy sor automatikus változtatás bekapcsolásával.

Miután bekapcsoltuk az automatikus energiatakarékos mód eszközt, még mindig megtehetünk pár lépést a nagyobb hatékonyság érdekében. Elsősorban ki kell kapcsolnunk a fölöslegesen futó eszközöket, segédprogramokat, alkalmazásokat, a beállításokat pedig energiatakarékos üzemmódba helyezzük, kikapcsoljuk a nem kívánt applikációkat és folyamatokat, beállítjuk az aktivitásokat, hogy minél kevesebb energiát fogyasszanak.

2. Kapcsolja ki a nem használt eszközöket és portokat

Az energiatakarékosság legegyszerűbb módja az, hogy kikapcsolunk dolgokat.

A laptopban működő minden alkatrész energiát fogyaszt, de ez nem jelenti azt, hogy egyszerre be kell kapcsolni minden komponenst. Kezdje azzal, hogy kikapcsolja az összes szükségtelen perifériaegységet (például USB egér vagy külső meghajtó) és a legnagyobb energiafogyasztókat, mint amilyen a Wi-Fi, Bluetooth rádiók, grafikus processzorok, és nem használt optikai meghajtók.

VIGYÁZAT: Mielőtt bármilyen alkatrészt vagy készüléket kikapcsolna, ellenőrizze, hogy az ne legyen használatban, és vizsgálja meg, nincs rá szükség a laptop pillanatnyi működtetéséhez. Például ne kapcsolja ki a processzort, mely az egész laptopot működteti. Az eszközök letiltáshoz a Windows rendszerben nyissa meg a Vezérlőpultot és ott megtalálja az Eszközkezelőt. Az Eszközkezelőben az egyes alkotóelemek kategóriák szerint vannak csoportosítva.

Például a hálózati adapter gyakran magába foglalja a Lan-adaptert, mely biztosítja az Ethernet-kapcsolatot és a Wi-Fi-t a vezeték nélküli hálózatok számára.

Ha már az Eszközkezelőben időzik, egyúttal kikapcsolhatja a nem használt portokat. Csakúgy, mint ahogyan a konnektorban felejtett hosszabbítón is valamennyi áram megy keresztül, és elvész a folyamat közben. A tényleges megtakarítás ez esetben minimális, ám mégis számottevő, mikor igazán szükségünk van rá. Vessünk egy gyors pillantást a portokra és kapcsoljuk ki azokat, amelyeket épp nem használjuk, mint például az USB portot, ha semmi sem kapcsolódik hozzá.

3. Ellenőrizze a beállításokat

Bár a kijelzőt és billentyűzetet továbbra is használnia kell, az energiafogyasztásukat külön-külön csökkentheti. Egy gyakran figyelmen kívül hagyott energia fogyasztó a billentyűzet háttérvilágítása. Hacsak nem vagyunk sötétben és emiatt szükség van a háttérvilágításra minden egyes betű megtalálásához, simán ki is kapcsolhatjuk ezt a máskor fontos kényelmi funkciót.

A következő energiát felemésztő tényező a képernyő. Nyilvánvalóan futnia kell a laptop működéséhez, viszont nem feltétlenül kell maximális fényerő és felbontás mellett működnie. Sok laptopon gyorsbillentyű gondoskodik a kijelző fényerejének csökkentéséről és növekedéséről, ha mégsem, ezt be lehet állítani a vezérlőpulton.

Továbbá, ha egyszerűen csak egy szöveget gépel be, a kijelző felbontását minimálisra csökkentheti, ezzel nem befolyásolja a munkaképességet, a laptop akkujának élettartamát viszont meghosszabbíthatja.

4. Kapcsoljon ki alkalmazásokat és folyamatokat

Nem csak a hardver szívja el az akku energiáját. A rendszerben futó alkalmazások és folyamatok is hozzájárulnak az akku életének megrövidítéséhez. Csakúgy, mint a hardver esetében, kezdjen kikapcsolni mindent, amire épp nincs szüksége.

Nyissa meg a Feladatkezelőt (Ctrl+Shift+Esc) vagy a Ctrl+Alt+Del segítségével, válassza ki a Feladatkezelőt a menüből. Nézze meg a megnyitott alkalmazásokat, előfordulhat, hogy némelyik program fut, mert elfelejtett pár ablakot bezárni.

Ezután lépjen a Folyamatok fülre. Ez megmutatja, hogy mely folyamatok futnak jelenleg a gépen. Míg néhányra határozott szükség van, mások, mint amilyen a zene és videó lejátszó, cloud tárolási szolgáltatások (mint a Dropbox vagy a Google Drive), gond nélkül kikapcsolhatók.

5. Egyszerűsítés

akku töltés - tippekAz akku élettartama megnyújtható úgy is, hogy egyszerűsíti a saját tevékenységeit. A multitasking szép dolog, ha teljes körű energiával rendelkezünk, de több program futtatása egyszerre nagyobb terhet ró a processzorra és több energiát nyel el.

Állítsa be a számítógépét egyetlen alkalmazás használatára és kerülje az erőforrás-igényes programokat.

Hasznos lehet egyszerűbb eszközökre váltani egy bizonyos feladat elvégzése céljából, például egy alap szövegszerkesztőt használni Microsoft Word helyett. Egyes alkalmazásokat érdemes ilyenkor teljesen elkerülni, mint a fotó és videó szerkesztő eszközök, mert jelentősen megterhelik a processzort és a grafikus kártyát, s ezzel növelik ezek áramigényét.

Mindezek sikeres kiküszöbölésével a laptop akkujának élettartama meghosszabbodik, ami szélsőséges helyzetekben óriási eredmény számunkra.

Hosszú távú stratégiák az akku élettartamának meghosszabbításáért

Pár tipp azért, hogy a rendszerünk egy energia-hatékony géppé váljon, hasznos időt nyerve két töltés között és egyben kiterjesztve az akkumulátor hosszú távú élettartamát.

6. Az akkumulátor gondozása és feltöltése

Fontos ügyelni az akkumulátorra kezdettől fogva. Ha a rendszerében cserélhető akkumulátor van, vigyázzon, ne sértse meg az akkumulátor érintkezőit. Ezek csatlakoztatják a laptopot az akkumulátorhoz, és ha ezek piszkosak vagy sérültek, csökkenhet vagy megakadhat az energia áramlás. Tisztítsa meg az érintkezőket egy vattacsomóval és alkohollal, sérült részek akár szakszerű javításra is szorulhatnak.

akkumulátor töltés - hány százalék?Talán hallott régi tippekről, miszerint az akkut csak 80%-ig hagyja töltődni és ne hagyja a töltőben állandóan, illetve ne kezdjen el töltést, amíg az akku teljesen le nem merült – de ezek a tanácsok általában elavultak és régebbi típusú akkumulátorokra vonatkoznak. Bár egy modern laptop akkuja nem igényel ekkora lelkiismeretességet töltés szempontjából, ha nem is minden alkalommal, de időnként azért érdemes hagyni az akkumulátort teljesen lemerülni.

Végül pedig biztosítson optimális légáramlást és hűtést a laptop számára, hiszen a hő lerövidíti az akku hosszú távú élettartamát. A legnagyobb gond a szellőző lyukak eltömítése, a por felhalmozódása, amit odafigyeléssel, rendszeres tisztogatással kiküszöbölhetünk. Szintén fontos a laptopot egyenes, kemény és nyitott felületen használni, nem takarók és párnák közt.

7. Tune-Up

Néhány egyszerű karbantartási lépés megtételével szintén sokat tehetünk azért, hogy az akku tovább üzemeljen és egyúttal egy gyorsabban működő rendszert is kapunk.

Rendszeresen töredezettségmentesíteni kell a merevlemezt, hogy az adatok visszakeresése hatékonyabb legyen. A Windows-ban van egy automata eszköz, mely rendszeresen töredezettségmentesíti a meghajtót, de akkor is ellenőrizzük, hogy ez be van kapcsolva és megfelelően működik-e.

8. Frissítse az elemeket

Egy másik lehetőség végleg az árokba hajítani az elavult merevlemezt, azaz SSD-vel helyettesíteni azt. Ez flash memóriát használ az adatok tárolásához, nincsenek mozgó alkatrészek, így automatikusan energiatakarékossá válik. Az SSD ráadásul gyorsabb teljesítményt ígér, mint hagyományos társai és eltörli a töredezettséggel kapcsolatos problémákat is.

Végül adjunk egy kis RAM-et a rendszerhez. Minél több adat van a RAM-ben, annál kevésbé kényszerül a rendszer arra, hogy ezeket az adatokat a merevlemezből halássza elő. A merevlemez aktivitásának csökkenésével csökken az energiafogyasztás is és akárcsak az SSD frissítés, a RAM hozzáadás jelentősen növeli a teljesítményt is, ami már első látásra meg fog mutatkozni.

9. Tartalék akkumulátor

laptop töltő webáruházbólVégül pedig a legegyszerűbb módja annak, hogy mindig működőképes legyen a laptop akkumulátorunk, az, hogy tartsunk készenlétben egy külön akkumulátort, akár tartalék akkumulátort vagy full feltöltött külső akkut. A cserélhető akkumulátoros laptopok számára legmegfelelőbb egy második akkumulátor. Ezek közvetlenül megrendelhetőek a gyártótól, illetve megrtendelhetők laptop-webáruházból, szükség esetén megvásárolhatóak a laptop-szerviz műhelyében, ahol az akku-töltést is szakszerűen, ellenőrzött körülmények között végzik el. Ha két akkuja lesz, egyszerűen váltogassa a régi akkumulátort az újjal időközönként és vigye magával a feltöltött tartalékot, amikor több időre konnektortól távol kell lennie vagy valamilyen más okból nem használhatja a laptop-töltőt.

Hasonló lehetőség egy külső tápegység vásárlása. Bár gyakorlatilag ez is akkumulátor, ám ez a külső áramforrás úgy kapcsolódik a laptophoz, mint a laptop töltő és akár más eszközhöz is csatlakoztatható, mint például a mobil telefon vagy tabletgép.


Laptop akkumulátor töltő vásárlás – laptopszervíz Budapesten

katt! >> OLVASD TOVÁBB!